Haber

Karayollarında gişelerin olmadığı döneme geçiş

ANKARA (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, “Gişe şeritlerinin tercih edilmesi ve hız düşürülmesi zorunluluğu nedeniyle gişeler önünde oluşan trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak amacıyla İstanbul’da Serbest Geçiş Sistemini hayata geçirdik. Bu da gişelerin olmadığı otoyollarda kesintisiz trafik akışının sağlanması için ücret tahsilatına olanak sağlıyor” dedi. . Yol kesimlerindeki gişe ve kanopileri kaldırarak vatandaşlarımızın hızlı ve güvenli geçişini sağlayacağız. “Daha sonra Türkiye’deki tüm gişelerde SGS’yi uygulayacağız” dedi.

TÜRKİYE’DE 86 Gişe Daha ‘ÜCRETSİZ GEÇİŞ SİSTEMİ’ne dönüştürülecek

Ücretli şerit seçme zorunluluğu ve hız azalması nedeniyle gişeler önünde oluşan trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak amacıyla bu sisteme geçtiklerini belirten Uraloğlu, “Trafik akışının kesintisiz devam etmesi için Türkiye genelindeki 106 gişenin 20’sinde gişe bulunmayan karayollarında ücret tahsilatını sağlayan ‘Serbest Geçiş Sistemi’ hayata geçirildi.” 86 noktada uyguladık, 86 noktada daha kaldırarak dönüştüreceğiz. Amacımız vatandaşlarımızın yaşadığı trafik sorununu en aza indirmek. Bu noktada bakanlık olarak ne yapmamız gerekiyorsa atacağız” dedi. İfadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA TRAFİĞİ HIZLANDIRACAK ‘ÜCRETSİZ GEÇİŞ SİSTEMİ’ni DEVREYE ALDIK

Uraloğlu, “İstanbul’un en büyük sorunlarından birinin trafik olduğunu, gözbebeğimiz olduğunu söyledik ve bu noktada ne gerekiyorsa yapmak için kolları sıvadık. “Gişelerde ödeme noktalarında yaşanan trafik sorununu takip ederek arkadaşlarımızla birlikte bu noktada neler yapabiliriz diye çalıştık ve Serbest Geçiş Sistemini devreye almaya karar verdik.”

Uraloğlu, saha düzenleme çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Daha önce trafik hızını azaltmak amacıyla gişelerden geçiş sağlarken, artık bu uygulamayı serbest geçişe çevirerek bu bölgedeki trafik sıkışıklığının önüne geçiyoruz. 20 noktada Serbest Geçiş Sistemi dönüşüm çalışmaları tamamlandı. Türkiye genelinde 6’sı İstanbul’da olmak üzere, önümüzdeki günlerde İstanbul’un “5 farklı gişe alanında daha hayata geçirmeyi planlıyoruz ve ihale hazırlıklarını sürdürüyoruz, bu sayede trafik akışını hızlandırmayı hedefliyoruz.”

Uraloğlu, “Serbest Geçiş Sistemine dönüştürdüğümüz noktalar; Mahmutbey, Çamlıca, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kurtköy ve Şekerpınar’da gişelerimiz vardı. “Yakın gelecekte ‘Serbest Geçiş Sistemi’ne dönüştüreceğimiz noktalar Gebze, Samandıra, Ispartakule, Avcılar ve Hadımköy olacak.” İfadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu