Ekonomi

Boston Fed Başkanı %2 Enflasyon İçin Ekonomik Yavaşlama Öngörüyor

Federal Reserve Bank of Boston Başkanı Susan Collins Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinde yavaşlamanın talebi arz ile uyumlu hale getirmek ve böylece merkez bankasının %2’lik enflasyon hedefine ulaşmak için gerekli olabileceğini belirtti. Collins, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, enflasyonu istenen düzeye getirmek için ekonomik faaliyetlerde yavaşlamanın önemini vurguladı.

Geçen haftaki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından bu yana ilk kez konuşan Collins, artan faaliyet ve enflasyonu gösteren son verilerin mevcut para politikası duruşunun sürdürülmesini gerektirebileceğini kaydetti. FOMC toplantısında yetkililer, bu yıl beklenenden daha kalıcı olan enflasyonu ele almaya devam ederken gecelik hedef oran aralığını %5,25 ile %5,5 arasında sabit tuttu.

Devam eden fiyat baskıları, Fed’in faiz oranlarını ne zaman düşürebileceği konusunda şüphe yarattı. Bazı Fed yetkilileri gevşeme olasılığından bahsetmiş olsa da, enflasyonun düşürülmesinde ilerleme kaydedildiğine dair işaretler için verileri izlemeyi tercih ederek bir zaman çizelgesi belirlemekten kaçınmışlardır.

Collins, Fed’in %2’lik enflasyon hedefine makul bir zaman dilimi içerisinde ulaşabileceği ve aynı zamanda güçlü bir işgücü piyasasını koruyabileceği yönündeki iyimserliğini dile getirerek olumlu bir görünüm çizdi. Bununla birlikte, bu hedefe ulaşmanın daha önce düşünülenden daha uzun zaman alacağını ve politika kararlarının çeşitli bilgilerin kapsamlı bir değerlendirmesine dayanması gerektiğini kabul etti.

Collins ayrıca uzun vadeli enflasyon beklentilerinin Fed’in %2’lik hedefiyle uyumlu olmaya devam ettiği yorumunda bulundu. Collins, üretkenlikte son dönemde görülen artışın kalıcı bir eğilimin parçası gibi görünmediğini gözlemlemiş ve işverenlerin daha yüksek ücret taleplerini karşılayabileceklerini öne sürmüştür.

Collins’in görüşleri, Fed’in ekonomik büyüme ve istihdamı ciddi şekilde etkilemeden enflasyonu düşürmeyi amaçlayan para politikasındaki bir sonraki adımlarını değerlendirdiği bir dönemde geldi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

karapurcekajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu