Ekonomi

TEİS Başkanı: Depremde mağdur olan eczaneler yalnız kaldı

Tüm Eczacı İşverenleri Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan, “Deprem mağduru eczanelerimiz maalesef yalnız kaldı. Deprem sonrası bölge halkının sigorta kapsamı dışında olduğu gibi depremden etkilenen eczacıların hırsızlık, gasp gibi sorunları da sigorta kapsamına alınmıyor.” Bunun sonucunda bölgede göçmenlerin reçete ödemelerinde 3-4 ay gecikmesi de ciddi ekonomik sorunlara neden oluyor. Depremin üzerinden bir yıl geçmiş olabilir ama ne yazık ki sorunlar zaman geçtikçe ortadan kalkmış değil. Depremden etkilenen bölgelerde ilaç ve eczane hizmetlerinin devam etmesi için yetkililer, eczacılardan depremzedelere yardım etmelerini istiyor. Sorunlarına bir an önce çözüm bulmalarını talep ediyoruz” dedi.

TEİS Başkanı Nurten Saydan, 6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde yazılı açıklama yaptı. Ülke genelindeki eczanelerin yaklaşık altıda biri olan 5 bin eczanenin depremden etkilendiğini vurgulayan Saydan, şöyle konuştu:

“Depremde Mağdur Olan ECZANELERİMİZ Maalesef YALNIZ KALDI”

“Depremde eczanelerimiz yıkıldı ama depremin olduğu andan itibaren diğer illerden eczacı ve eczane tekniker arkadaşlarımız ve kuruluşlarımız ile birlikte deprem bölgesine koştuk. Sahra eczaneleri kuruldu, bu eczanelerin başta olmak üzere tüm ilaç ve tıbbi malzemeleri kuruldu. Eczanelerimizden bebek mamaları gönderildi ama depremde mağdur olan eczanelerimiz ne oldu ne yazık ki yalnız kaldı.

Deprem felaketi sonrasında eczanesi yıkılan, yağmalanan veya ailesinden, dostlarından, meslektaşlarından kayıplar yaşadığı, ilaçları ve dolapları kaldığı halde bölgede nüfus kalmadığı için farklı bir bölgeye taşınmak isteyen eczacılar Sağlam, acılarını dindirerek yaşamlarını sürdürebildiler, ailelerine destek verebildiler, depolara olan borçlarını ödeyerek çalışanlarına istihdam sağlayabildiler. Normal hayatlarına dönmeye çalışıyorlar.

“DEPREMDEN ETKİLENEN BÖLGELERDE İLAÇ VE ECZACILIK HİZMETLERİNİN DEVAM EDİLMESİ İÇİN YETKİLİLERDEN ECZACILARIN DEPREMDEKİ SORUNLARINA EN KISA ZAMANDA ÇÖZÜM BULMASINI TALEP EDİYORUZ”

Tüm bu sorunların yanı sıra deprem sonrasında bölge halkına kesintisiz ilaç ve eczane hizmeti vermeye devam eden konteyner eczanelerin elektrik tüketimi karşılanmıyor. Ayrıca depremden etkilenen eczacıların hırsızlık ve gasp gibi sorunlarının yanı sıra, bölgede göçmenlerin reçetelerinin ödenmesinde yaşanan 3-4 aylık gecikmeler de ciddi ekonomik sorunlara neden oluyor. Depremin üzerinden bir yıl geçmiş olabilir ama ne yazık ki sorunlar zaman geçtikçe ortadan kalkmış değil. TEİS olarak 7 gün 24 saat vatandaşlarımıza hizmet için çabalayan eczacılarımızın sesini bir kez daha duyurmak istiyoruz. “Depremden etkilenen bölgelerde ilaç ve eczane hizmetlerinin devam edebilmesi için yetkililerden depremden etkilenen eczacıların sorunlarına bir an önce çözüm bulmalarını talep ediyoruz.”

haber-sivasli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu