Haber

HÜDA PAR’dan Sülün’den ‘6284’ Açıklaması: “Erkekler Mağdur Edilmemeli”

Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın eğitim sistemi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi yasasına ilişkin açıklamalarına ilk açık destek HÜDA PAR’dan geldi.

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’u tartışmaya açmakla eleştirilen ve terör örgütü Hizbullah ile bağlantılı olduğu iddia edilen HÜDA PAR’ın politikaları, 2019’un ardından yeniden gündeme geldi. AK Parti listelerinden 4 milletvekili çıkardı.

HÜDA PAR Genel Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Sülün, 6284 sayılı Kanun’un kadına yönelik şiddeti önlemeyi amaçlayan ‘tedbir’ kararının yer aldığı 8’inci maddesinin ‘hukuk’ olmadığını savunarak, şunları iddia etti: Bu olaylarda “sadece kadının beyanının esas alınması istismara neden olur”.

T24’e konuşan Sülün, ‘ Adil olan, sorun yaşayan hem kadının hem de erkeğin ifadelerini duymaktır. Tedbir olarak evlerinden çıkarılan birçok erkek iftiraya maruz kaldığını söylüyor, ispat edemiyor. söz konusu.

“6284 sayılı Kanun’un bazı maddelerinin kaldırılması veya kaldırılması ve daha ahlaki bir düzenleme yapılması gerektiğini” savunurken, “Her iki tarafın da hakları gözetilmelidir.

“Toplumda bir ahlak yozlaşması olduğunu” savunan ve bundan dolayı şiddetin arttığını söyleyen Sülün, şöyle devam etti: “Eğitimde ve medyada bir ahlak reformuna ihtiyaç var. ahlaklı bir toplum yetiştirme hedefiyle hareket etmek gereklidir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyen bir diğer parti olan ve kendi listelerinden 5 bakanı meclise sokan Refah Partisi’nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, seçime kısa bir süre kala milli eğitim müfredatının değiştirileceğini iddia ederek, “Eğitim sistemi, ahirette öncelikli nesiller yetiştirecektir.’ dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu