Haber

Selvi: İmamoğlu, İstinaf’ın cezasını onadığını öğrendi

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ‘YSK üyelerine hakaret’ teziyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu bugün köşesine getirdi.

Selvi, ‘İmamoğlu’nun cezası onandı mı?’ başlıklı yazısında, “Kılıçdaroğlu’nun kaybettiği seçim sabahı hemen gönderdiği mesajda Yargıtay’dan aldığı bir haberin etkisi olduğu söyleniyor, CHP’nin genel başkan adaylığını kendisine veriyor. İmamoğlu, İstinaf’ın cezasını onadığını öğrendi” iddiasında bulundu.

“Ne kadar doğru bilmiyorum” diyen Selvi, yazısına şöyle devam etti: “Üstelik siyasi yasak kapsamına girersem bir daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olamam. Karar kesinleşmeden CHP Genel Başkanı olursam ana muhalefet partisi genel başkanını yasaklayamazlar.” açıklamalarda bulundu.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaretten 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu bu kararı Yargıtay’a götürdü. Kılıçdaroğlu’nun CHP genel başkan adaylığını sağlayan seçim sabahı paylaşımı , Yargıtay’dan aldığı bir haberden etkilendi.İmamoğlu, İstinaf’ın cezasını onadığını öğrendi.

Ne kadar doğru bilmiyorum. Bunun üzerine “Siyasi yasak kapsamına girersem bir daha İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olamam. Karar kesinleşmeden CHP Genel Başkanı olursam ana muhalefet partisinin genel başkanını yasaklayamazlar.” Bu yüzden acil olduğunu söylüyorlar.

Yargıtay tarafından uygun görülse bile Yargıtay’a giden bir yol var. İmamoğlu, “Yargıtay 6-7 ay içinde onaylarsa ben aday olamam” diye düşünmüş olabilir.

Ekrem İmamoğlu zamanla yarışıyor. Siyasi yasak kararı onaylanmadan CHP Genel Başkanı olmak istiyor. seçilebilir mi? Şansı var. Bunu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları ve İstanbul iş dünyasının takviyesiyle sağlayacak ekonomik güce sahip.

Ama doğrunun bir strateji ile hareket etmesi ve oyunu gerçek olarak kurması kuralıyla.” (KAYNAK)

turhalhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu