Haber

Gaziantep OSB’ye Travma Acil Durum Hastanesi Kurulacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bugün Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) fabrika işçileri ve Mütercim Asım ve Şıhcan Sokaklarında esnafla buluştu. Şahin, OSB ziyaretinde, Türkiye’de ilk kez OSB’de Gaziantep OSB Travma Acil Hastanesi’nin kurulacağının müjdesini paylaştı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Gaziler, Mütercim Asım ve Şıhcan Caddelerini ziyaret ederek fabrika işçileri ve esnafla bir araya geldi. Şahin, fabrika ziyareti sırasında personele yaptığı sunumda, hayata geçirilecek yeni projelerden biri olan Gaziantep OSB Travma Acil Hastanesi hakkında bilgi verdi. Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından onay alındığını belirten Başkan Şahin, iş sağlığı ve güvenliği açısından önem taşıyan projenin OSB’ye büyük fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.

Başkan Şahin, ziyareti sırasında işçilerle öğle yemeği yiyip sohbet etti. Yemeğin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetlerle ilgili sunum yapan Lider Şahin, önemli başlıkların yer aldığı projeler hakkında bilgi verdi. Sunumun sonunda çalışanların sorularını yanıtlayan Şahin, talepleri dinledi.

Fabrika ziyaretinin ardından Lider Fatma Şahin ve teknik ekibi, şehrin alışveriş ve tarihi mekanları arasında yer alan Gaziler, Mütercim Asım ve Şıhcan Sokaklarına gitti. Şahin, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek görüş ve önerilerini aldı.

“Fırat’ın suyu OSB’ye getirilecek”

Fabrikada yaptığı sunumda Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin kalkınmasındaki en önemli noktalardan birinin OSB olduğunu vurgulayarak, “Burada yüzlerce fabrika var. 55 adet döşenerek Organize Sanayi Bölgesi’ne su getirilecek.” Fırat Nehri’ne kilometrelerce boru döşenecek. 50 megavatlık güneş enerjisi santrali kurularak suyun teşviki sağlanacak.” “Kullanılan elektriğin maliyetini düşürecek. Kuruluşa gelen su Fırat’tan geldiğinde şehrin su temini rahatlayacak” dedi.

Sunumda Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu hizmetler hakkında bilgi veren Şahin, aralarında Gaziray, Düzbağ Projesi, 15 katlı kavşak, 127 köprü, tünel ve sanat yapısı, Güneyşehir ve Kuzeyşehir toplu konut işleri, yol ve asfalt çalışmaları, kentsel dönüşüm yer aldı. işleri, BÜSEM,Gaziantep Et. Hali ve Borsası, yeşil şehir kapsamında inşa edilen parkların da aralarında bulunduğu, tamamlanan büyükşehir projeleriyle ilgili sunum yaptı. Şahin ayrıca deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar, sağlık hizmetleri, GASMEK ve eğitim takviyeleri, Aile Akademisi, Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi, spor tesisleri ve bisiklet dağıtımı hakkında da bilgiler paylaştı. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu