Haber

AK Parti Kahramankazan adayı kimdi? AK Parti Ankara Kahramankazan Belediye Başkanı adayı Serhat Oğuz kimdir?

AK Parti’nin, Türkiye’nin karantinaya alındığı 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için çalışmaları sürüyor. AK Parti yarın açıklayacak Ankara Türkiye’deki ilçe belediye başkan adaylarının isimleri kulislerden sızdırıldı. AK Parti Kahramankazan adayı kimdi? AK Parti Ankara Kahramankazan Belediye Başkanı adayı açıklandı mı?

İŞTE AK PARTİ’NİN YARIN AÇIKLAYACAĞI ANKARA İLÇE ADAYLARI

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin aday belirleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul ilçe adaylarını açıklayan AK Parti, yarın Ankara adaylarını ATO Kongresi’nde düzenleyeceği programla tanıtacak. Merkez. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Av. AK Parti’nin yarın tanıtacağı Ankara ilçe adaylarının isimlerini verdi. Bedia Teymur ulaştı. Son anda bir değişiklik olmadığı takdirde bu isimler yarın ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek programda aday olarak açıklanacak.

• Akyurt – Hilal Ayık

• Altındağ – Veysel Tiryaki

• Beypazarı – Tuncer Kaplan

• Çankaya – Duhan Kalkan

• Çamlıdere – Adem Ceylan

• Mamak – Asım Balcı

• Kahramankazan – Serhat Oğuz

• Keçiören – Zaten Zafer

• Sincan – Murat Ercan

• Cihan – Hüsamettin Ünsal

• Güdül – Muzaffer Yalçın

• Kızılcahamam – Süleyman Acar

• Elmadağ – Eyüp Tekiner

• Pursaklar – Ertuğrul Çetin

SERHAT OĞUZ KİMDİR?

1976 yılında Ankara-Kahramankazan’da doğdu. Babası Kahramankazan’ın Yayalar Köyü’nden, annesi ise Yakupderviş Köyü’ndendir. 1998 yılında Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Üniversite hayatı boyunca 3 yıl Milli Gençlik Vakfı Kırşehir Öğrenci Başkanlığı görevini yürüttü. 1998 yılında Hatay’a edebiyat öğretmenliğine atandı. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Edebiyatı Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. 1999 yılından bu yana Kahramankazan’da çalışmaktadır.

Askerlik görevini 2002-2003 yılı ortalarında Jandarma Genel Komutanlığı’nda Yedek Subay olarak tamamladı. Askerlikten döndükten sonra Kahramankazan’da birçok okulda çalıştı. 2013-2014 yılı ortasında Kahramankazan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak atandı. 2014 yılında Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi’ne Okul Müdürü olarak atandı. 2016 yılından itibaren Kahramankazan İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaparken, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Kahramankazan Belediye Başkanı adayı olmak üzere görevinden ayrıldı.

2005 yılında Eğitim-Bir Sen Kahramankazan teşkilatını kurarak 7 yıl İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. Daha sonra öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla bir grup öğretmen, din görevlisi, esnaf, memur ve idareci ile birlikte İlim Yayma Cemiyeti Kahramankazan Şubesini kurdu ve bu şubenin başkanlığını yaptı. 16 Ocak 2017 tarihine kadar Kurucu Şube Başkanıdır. Halen yönetim kurulu üyesidir.

Kahramankazan’da “Sesli Düşünme Platformu” adlı sivil toplum kuruluşunun öncülüğünü yaptı. Bu platformun farklı zamanlarda düzenlediği diğer 3 forumda;

1-Kazan’da Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri

2-Şehirleşme ve Kazan

3- Kazan’daki Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemi

Kazan halkına konularda sunumlar yaptı. 2001 ve 2002 yıllarında bir grup arkadaşıyla birlikte “Kazan Kent” adında yerel bir gazete çıkardılar.

Hem Kahramankazan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü dergilerinin hem de Kahramankazan Belediyesi’nin yayınladığı bazı eserlerin hazırlanmasında görev aldı. Son olarak “Kazanlı Şehitlerimiz ve Gazilerimiz (1877-2012)” adlı kitabı yayına hazır hale getirdi. Ayrıca bir kurul aracılığıyla Milli Eğitim Sisteminin Analizinde Okul Odaklı Eğitim kitabını hazırladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevi sırasında hayata geçirdiği projeler nedeniyle dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından “Eğitimde Yenilikçiler” ödülüne layık görüldü.

Çeşitli yerel ve ulusal dergilerde ve haber-kültür sitelerinde şiir ve köşe yazıları yazmaya devam etmektedir. Son olarak “Okul Odaklı Eğitim” yazı dizisi SEBİLÜRREŞAD’ın Ekim-Kasım 2018 sayısında yayımlandı. Ümraniye Belediyesi’nin 2013 yılında düzenlediği ve 9600 şiirin katıldığı yarışmada Türkiye üçüncüsü olmuş ve dönemin Kültür Bakanı Sayın Ömer Çelik tarafından plaket ve teşekkür belgesi ile ödüllendirilmiştir.

Türkiye genelinde “Mesleğinde Fark Yaratan” 204 öğretmenden biri seçilerek 24 Kasım 2014 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın resepsiyonuna davet edildi.

Anaokulu Öğretmeni Nergiz Oğuz ile evlidir. Mehmet Akif, Fatih Bayram ve Ömer Faruk adında üç çocuğu var. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Kahramankazan Belediye Başkanı seçildi.

dereli-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu