Haber

Eski futbolcuların FETÖ davasında yeni karar

Yargıtay’ın Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) futbol yapılanmasını bozan kararının ardından eski futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. organizasyon”. Mahkeme, kararın açıklanmasının ertelenmesine karar verdi.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç’ın avukatları katıldı.

Duruşmada Cumhuriyet savcısı vakıfla ilgili mütalaasını verdi.

Mütalaada sanıklardan Bekir İrtegün’ün örgütün şifreli iletişim uygulaması ByLock kullanıcısı olduğu belirtilirken, sanığın önceki aşamalarda alınan ifadesine yer verildi.

Sanığın çeşitli teşhislerde bulunduğu bilgilerinin de yer aldığı mütalaada, örgüt liderinin bu bankaya para yatırma talimatı öncesi ve sonrasında İrtegün’ün Bank Asya’daki hesabında herhangi bir hareket olmadığı bildirildi.

Mütalaada ifadelerinde örgüt hakkında aydınlatıcı ve faydalı bilgiler veren sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanması gerektiği belirtildi.

Mütalaada, sanık Uğur Boral’ın 2002 yılından bu yana örgütün “sohbet” toplantılarına katıldığı ve “FETÖ üyesi olmak” kabahatini örgüte “adı altında bağış yaparak” işlediği belirtildi. burs” ve “hayırseverlik”. Tevbe hükümlerinden istifade etmesi gerektiği ifade edilmiştir.

Mütalaada, sanık Ömer Çatgıç’ın ByLock kullandığının belirlendiği anlatılırken, örgütün faaliyetleri hakkında verdiği bilgilerle aktif pişmanlık kararlarından yararlandırılması istendi.

Sanıklar İrtegün ve Boral’ın avukatı Fatih Uzun, müvekkillerinin beraatini talep ederek, “Türk futbolunda 5 futbolcu ve 1 teknik direktörün mağdur seçildiği ve futbolun FETÖ’den temizlendiği algısı oluşturuldu” dedi. söz konusu.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklara “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan önce 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Duruşmada aktif pişmanlık gösteren sanıkların örgütle ilgili bildiklerini anlattıklarına kanaat getiren mahkeme, sanıklara verilen cezanın 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına indirilmesine karar verdi.

Mahkeme, sanıklar hakkındaki hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verdi

Davanın tarihi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların tamamının “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İddianamede sanıklardan bazılarının FETÖ’nün şifreli iletişim programı “ByLock”u indirerek örgütün bankasına para yatırdığı ve konuşmalara katıldığı iddiaları sıralandı.

Davayı 20 Ocak 2020’de karara bağlayan İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi, eski futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç’ı “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. duruşmalardaki ifadeleri nedeniyle aktif pişmanlık kararlarından yararlandığını söyledi. bir yıl süreyle denetimli serbestliğe karar vermişti.

Heyet, eski futbolcular Zafer Biryol ve İsmail Şengül ile teknik direktör Ersin Güreler’in “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Yargıtay bozdu

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği mahkumiyet kararlarının temyiz incelemesi sonucunda eski futbolcular Zafer Biryol ve İsmail Şengül ile teknik direktör Ersin Güreler’e verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını onadı. .

Mahkeme, etkin pişmanlık kararlarından yararlandıklarını itiraf eden sanıklar Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç hakkındaki kararları bozarak 2 yıl 1 ay hapis ve indirimli hapis cezasına çarptırdı.

Daire kararında, bu sanıkların FETÖ hakkında bildiklerini anlattıkları belirtilirken, sanıklara verilen cezanın daha da düşürülmesi gerektiği belirtildi.

Kararda, örgüte nasıl katıldıkları da dahil olmak üzere, görevleri doğrultusunda örgüt faaliyetleri ve diğer örgüt üyeleri hakkında bilgi verdikleri anlaşılan bu sanıklar hakkında belirlenen cezanın üst sınırdan indirilmesi gerektiği belirtildi. .

Bozma kararının ardından 3 sanık hakkındaki evrak yeniden yargılanmak üzere yerel mahkemeye gönderildi.

sandikli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu