Haber

Ulaştırma, Tarım ve Milli Savunma bakanlıklarının 2023 bütçeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, “Yerli kelimesinin gölgesinden korkan zihniyeti, üretime engel koyanları tarih asla unutmadı, millete hizmet edenleri de asla unutmayacak.” söz konusu.

AK Parti milletvekilleri, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın 2023 bütçelerini değerlendirdi.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, otoyollar ve köprüler insanların ulaşımını kolaylaştırırken, eşya taşımacılığının da kolaylaştığını söyledi.

Sanayinin gelişmesi ve istihdam yaratılmasında yol ve köprülerin etkisi olduğunu belirten Arslan, İstanbul’da olduğu kadar Kars ve Hakkari’de de yatırım yapıldığını söyledi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, bilgiye hızlı erişim ihtiyacının ve insanların yaşadığı yerden alışveriş yapma isteğinin teknolojiyi her konut ve her cep için zorunlu hale getirdiğini söyledi.

Kovid-19 pandemisinin tüm dünyada sosyal ve ekonomik kayıplara neden olduğunu hatırlatan Eronat, “Kovid-19 salgını dijitalleşmeye önemli katkılar sağladı. Örneğin Uluslararası Telekomünikasyon Birliği’nin tahminlerine göre 900 milyon kişi daha hayatını kaybediyor. Dünyada salgın döneminde internet kullanılmaya başlandı.” dedi.

İnternet kullanıcı sayısının her geçen yıl arttığını vurgulayan Eronat, “Ülkemizin nüfusu 90 milyona yaklaşıyor ama şu anda mobil cihaz kullanan abone sayısı 88,5 milyon. 4.5G hizmetinden kaç abone yararlanıyor? Abone sayısı 4.5G hizmetinden yararlanan ise 82.4 milyon.” dedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, 20 yılda ortaya konan performans, proje ve yatırım göstergeleriyle 2023 bütçesinin Türkiye Asrı’nın başlangıç ​​bütçesi olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığını belirtti.

Ülkenin neresinden bakılırsa bakılsın vatandaşın ilgisini çekecek anıtsal bir eserin çıkacağına dikkati çeken Yaman, “Milletimizin gönlünde taht kurmayı başaran ve ülkeyi bugünlere taşıyan AK Parti, milletimizin gönlünde taht kurmayı başarmıştır. milletimizin sağduyusu ve öngörüsü ile yoluna devam etmekte, medeniyetimizin önümüze serdiği güzel şeyleri yarınlara taşımak için gayretini sürdürecektir. düzen ile geçiştirilecek bir durum değil, aşkla, şevkle, şevkle, ideallerle ulaşılacak bir sonuçtur. Bu başarı, AK Parti ile ortaya koyduğu bu görüş, yaklaşım ve duruşun adıdır ve bundan sonra da devam edecektir.” değerlendirmesini yaptı.

“Türk sivil havacılığı için 20 yılda bir başarı öyküsü yazıldı”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, sivil havacılıkta liberalleşmenin hayata geçirilmesiyle birlikte son 20 yılda Türk sivil havacılığı adına bir başarı öyküsü yazıldığını söyledi.

Başarılı bir şekilde uygulanan politikalar sonucunda havayolunun bir ayrıcalık olmaktan çıkıp halkın yolu haline geldiğini vurgulayan Koncagül, “Sivil havacılık göğe yükselen demir kanatların sivil tarihidir. Madem bir millet uçaksız yaşayamaz, o halde bu geçim imkânını başkasının lütfundan beklememeliyiz’ diyen Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş, bugün onu kahramanlıklarıyla anıyor. Tarih, bu zihniyeti asla unutmadı. ‘Yerli’ kelimesinin gölgesinden, üretime engel koyanlardan korkar, millete hizmet edenleri unutmaz inşallah.” dedi.

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Güçlü Erim, Anadolu’nun güçlü ve bereketli topraklarıyla bir hazine olduğuna değinerek, “Verimli topraklarımızın ve emektar çiftçilerimizin değerini biliyoruz, 20 yıldır tarım ve ormancılık politikalarımızla bir ilki gerçekleştiriyoruz. Vatanımız için, toprağımız için, çocuklarımız ve gelecek nesiller için buna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.” söz konusu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, 2002’de 1.8 milyar lira olan tarımsal destekleme miktarını 22 kat artırarak 39.7 milyar liraya çıkardıklarını kaydetti.

İktidarda bulundukları 20 yılda 500 milyar liralık takviye ödemesi yaptıklarını anlatan Cevheri, son 3 yılda 27 olan tarıma dayalı ihtisas OSB sayısını 57’ye çıkardıklarını söyledi.

İktidarları döneminde tarım müdürlüğünde bitkisel üretim alanında da değerli artışlar elde edildiğini belirten Cevheri, “2002’de 98 milyon ton olan bitkisel üretim ölçüsü 2020’de 126 milyon ton iken, 2022 yılında 127,6 milyon ton olarak tahmin edilen Türkiye’de büyükbaş hayvan popülasyonunda önemli artışlar 2002 yılında 9,9 milyon olan büyükbaş hayvan sayısı yüzde 81 artışla 17,9 milyona, küçükbaş hayvan sayısı ise yüzde 81 artarak 17,9 milyona ulaştı. 31,9 milyon olan 2002 yılında yüzde 83 artışla 58,5 milyona ulaştı.Ülkemiz büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta Avrupa’da 1. sırada yer alıyor.” sözlerini söyledi.

“Dünyanın savaşa en hazır ordusu”

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, 2015’ten bu yana 36 bin teröristin imha edildiğini belirterek, “Türk askeri olmak zordur ama Türk’e karşı olmak daha da zordur.” terimini kullandı.

Türk ordusunun dünyanın en savaşa hazır ordusu olduğunu ve Türkiye’ye diz çöktürülemeyeceğini belirten Çelebi, şöyle devam etti:

“Mehmetçi’ye söz verelim. Bizim tarafımız kalleş PKK/YPG’ye karşı kararlılıkla mücadele etmek, Mehmetçiğimize kurşun sıkan hainlere ‘bir gece ansızın geliriz’ demek, vatansızlara ‘nereye’ demek. Hesap vakti kaçıyor musunuz’ diye teröristlere ‘diri diri ölüyorsunuz, her gün biriniz, hepiniz bir gün hepiniz’ demek bizim tarafımız S-400’e karşı olanlara, ‘diyenlere karşı olmaktır. mavi vatan yayılmacılığı’, ‘Libya’da ne işimiz var’, ‘Maalesef Azerbaycan’a yardım ettik’. Bizim tarafımız ‘çözüme evet, terör devletine hayır’ iradesini göstermektir. ‘Diyarbakır Kürdistan’ın bir parçasıdır’ diyenler, Ermeni soykırımı iftiraları atıyor, Atatürk’e ‘Dersim katliamcısı’ diyenler, teröristleri ve Mehmetçileri kimyasal silahla bir tutanlar, PKK’ya, Öcalan sevdalısına ve PKK’ya iftira atanlardan uzak durmak. Ergenekon’a karışan Şebnem Korur Fincancıları ve türevlerini pan anlayışından uzak tutmak. de şehit ve gazileri incitmemektir. Bizim tarafımız, Atatürk’ün anti-emperyalist çizgisindeki teröristlere 40 bin tır silah gönderen Amerika’dan demokrasi dilenmesi değildir. Bizim tarafımız, vatan içinde vatan arayanların, il başkanlıklarını bile PKK’nın askeri kolu olarak görenlerin bakanlık alacağı denklemlerinden uzak durmaktır. Bizim tarafımız bebek katili ‘Öcalan’ın heykelini dikeceğiz’ diyen Demirtaş’a şeref madalyası bağışlayanlardan uzak durmaktır. Bizim tarafımız, 5 bin yıllık Türk devlet aklının yansıması olan ‘Yüzyıl Türkiye’nin bir parçası olmaktır.”

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, Çelebi’nin eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a ağır suçlamalarda bulunduğunu söyledi.

Demirtaş ile ilgili kesin bir karar olmadığını kaydeden Oluç, sözünü Çelebi’ye aynen iade ettiğini belirtti.

AK Parti’li Çelebi ise, “Atatürk’e ‘katliam’, Türk milletine ‘soykırım’ diyenlerle işimiz olmaz. ‘Cumhurbaşkanı Apo’nun heykelini dikeceğiz’ diyenlerle işimiz olmaz, ‘Bizim soykırımcılarla işimiz olmaz, içeride vatan arayanlarla işimiz olmaz’ diyenlerle işimiz olmaz. Vatan.’ o cevapladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu