Teknoloji

Elon Musk’tan çok tartışmalı bir karar daha: X, tüm biyometrik bilgilerinizi toplayabilecek

Eski adıyla Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X, artık biyometrik verilerinizi ve DNA’nızı toplayabiliyor.Platformun gizlilik politikasına sessizce eklenen yeni bir güncelleme, X’in artık kullanıcılara sahip olmasıdır parmak izi, retina taraması, ses ve yüz tanıma ve tuş vuruşu desenlerini toplama iznine sahiptir.diyor.

Güncelleme, telefonundan uygulamaya giriş yapmak için parmak izi kimlik doğrulamasını kullanan, platformda bir selfie veya resim yayınlayan veya X Spaces hakkında görüşlerini ifade eden herkesin benzersiz biyometrik verilerinin şirket tarafından kataloglanabileceği anlamına geliyor.

Kullanıcıların biyometrileriyle ilgileniyorum ” emniyet, emniyet ve kimlik tespiti amacıylaBunu şu şekilde tanımlayan yeni politika “ iş arama etkinliğiHakkında veri toplamak niyetinde olduğunu ekledi”.

Karar, Musk’ın kullanıcılardan premium hizmetler ve doğrulama için abonelik ücreti ödemesini talep etmesi de dahil olmak üzere, mikroblog uygulamasında yaklaşık bir yıl süren çalkantının ardından geldi. Big Tech, müşterilerinin biyometrik verilerini toplama konusundaki ısrarlı ilgileri nedeniyle on yılı aşkın bir süredir tartışmalara neden oluyor ve üstü kapalı savunucuları endişelendiriyor.

Örneğin Çin’in viral imaj platformu TikTok,2021’deki zımni politika güncellemesiyle kullanıcılar şunları yapabilecek: yüz işaretleri ve ses işaretleri Toplama iznini kendisine verdi. Ve bu yaz, Facebook’un ana şirketi Meta, on yılı aşkın bir süredir fotoğraflarda kullanıcıları, arkadaşları ve aileyi otomatik olarak tanımlayan yüz tanıma sistemini nihayet sonlandırmayı planladığını duyurdu. Meta’nın Yapay Zeka Araştırmaları Lider Yardımcısı Jerome Pesenti, bu hareket Yüz tanıma teknolojisinin toplumdaki yeri hakkında birçok endişe var“Sebebinin bu olduğunu söyledi.

Musk veya X’in kullanıcıların biyometrik bilgileriyle ne yapmayı planladığı belirsizliğini korurken Musk, şirketi geçen yıl satın aldığından beri siteyi sahte hesaplardan ve botlardan temizleme arzusunu dile getiriyor. Bu yıl 11 Temmuz’da Cook County, Illinois’de açılan bir toplu davada X (‘X Corp.’), Illinois sakinlerinin biyometrik bilgilerini kendi istekleri dışında haksız yere elde etmek, saklamak ve kullanmakla suçlandı. Şikayette Musk’un şirketi ” Twitter ile etkileşimde bulunan kişilere (bilerek veya bilmeyerek), yüklenen her yüz fotoğrafında biyometrik tanımlayıcılar topladığı ve/veya sakladığı konusunda yeterince bilgi vermiyor.” belirtildi.

Davada platformun Microsoft’a ait olduğu iddia ediliyor FotoDNATwitter’da ve yaklaşık 2015’ten bu yana X’te yayınlanan pornografik ve müstehcen görüntüleri denetlemek için yazılımını lisanslıyor ve kullanıyor.

adilcevazajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu