Haber

Ordu’da Yamaç Paraşütü Festivali Başladı

Ordu’nun Altınordu ilçesinde düzenlenen “Yamaç Paraşütü Festivali” başladı.

Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Spor Havacılık Kulübü tarafından düzenlenen festival kapsamında Boztepe’ye ulaşım sağlayan teleferik istasyonunun yanında paraşütçülerin kayıtları alındı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Bilkay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez düzenledikleri festivale bir kısmı yurt dışından olmak üzere 50 sporcunun kayıt yaptırdığını söyledi.

Bilkay, Ordu’nun yamaç paraşütüne uygun iller arasında yer aldığını ve 3 gün sürecek festival kapsamında fotomaraton yarışmasının da düzenleneceğini belirtti.

Bu tür etkinliklerle kent turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Bilkay, 3 gün içinde festivale 120 paraşütçünün katılmasını beklediklerini ve gelecek konukları en uygun şekilde ağırlayacaklarını kaydetti.

Ordu Spor Havacılık Kulübü Başkanı Durmuş Şahin, festivale Türkiye’nin yanı sıra Irak ve Almanya’nın da katıldığını belirtti.

Şahin, planladıkları gösteri uçuşunun elverişsiz hava koşulları nedeniyle gerçekleştirilemediğini vurgulayarak, “Havanın uygun olması halinde uçuşlarımız yarın saat 11.00’de Boztepe’den başlayacak ve Ayışığı mevkisine ineceğiz. Festival Pazar günü yapılacak etkinlikler.” söz konusu.

Şahin, festival kapsamında tekne turu, konser gibi çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu