Ekonomi

AK Parti’de liste şoku: 196 milletvekili liste dışı

YSK’ya verilmek üzere hazırlanan listeye göre AKP’li milletvekillerinin yüzde 66’sı liste dışı kaldı. Bazı isimler ise seçilemeyen yerlerden aday gösterildi. Böylece AKP’de yüzde 75’lik bir değişim gerçekleşti.

Sözcü’de yer alan habere göre 285 milletvekilinden 196’sı listeden çıkarıldı.

Birçok ilde tüm milletvekilleri listeden çıkarıldı. AKP’nin Trabzon’daki 4 milletvekili listeye giremedi.

Listede Taşkesenlioğlu da yer almadı.

Eski Rektör Ünsal Ban ile boşanma davasıyla gündeme gelen AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da listede yer almadı.

Ersoy ve Koca listede yer almadı

Bakanlardan üçü liste dışı kaldı. Kendi isteğiyle aday olmak istemeyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aday gösterilmedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık listede yer almadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Samsun yerine İstanbul’dan aday gösterildi.

AKP Küme Başkanvekili Hasret Güçlü de Tokat milletvekiliydi ve bu dönem İstanbul’dan aday gösterildi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın oğlu Mücahit Arınç, memleketi Manisa’ya kaydırıldı. Arınç, İstanbul Milletvekili seçildi. Bu dönemde Manisa ikinci sıra adayı oldu.

AKP Gençlik Kolları Lideri Eyyüp Kadir İnan, İzmir’den aday gösterildi. Listedeki en genç kişi 19 yaşında bir üniversite öğrencisiydi.

CHP’den Rize’de ikinciliğe aday gösterilen Köksal Toptan’ın AKP eski Meclis Başkanı Köksal Toptan ile isim benzerliği dikkat çekti. CHP’den aday olan Toptan’ın eski AKP genel başkanının akrabası olduğu öğrenildi.

haberlice.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu