Haber

Güneybatı Çin’deki Doğa Rezervinde Bulunan İlkel Tatlı Su Süngerleri

Çin’in güneybatısındaki Guizhou eyaletindeki Xishui Ulusal Doğa Koruma Alanı’nda tatlı su süngerleri görüldü, 1 Aralık 2022. (Fotoğraf: Xinhua)

GUYANG, 9 Aralık (Xinhua) — Çin’in güneybatısındaki Guizhou eyaletindeki Xishui Ulusal Doğa Koruma Alanı’nda yakın zamanda çok sayıda tatlı su süngeri görüldü.

Yaklaşık 600 milyon yıl öncesine dayanan kolay ve ilkel bir canlı olan süngerin, en kolay yapıya sahip çok hücreli bir hayvan olduğuna inanılıyor. Tatlı su süngerleri çoğunlukla akarsularda, göletlerde ve göllerde bulunur.

Doğayı Koruma İdari Ofisinden Luo Kang, “Bu sefer ortaya çıkardığımız tatlı su süngerleri son derece basit bir yapıya sahip, esas olarak alglerle besleniyorlar, belirgin bir doku farklılaşması yok ve organları veya sistemleri yok” dedi. alan.

Bu çeşitlilik ilk kez doğa savunma alanında görülmektedir. Tüm hücreleri doğrudan suya maruz kaldığından, tatlı su süngerleri su kalitesindeki değişikliklere karşı son derece hassastır ve yüksek kaliteli bir su ortamına ihtiyaç duyar.

Luo’ya göre, doğanın korunmasında tıbbın yeni keşfi, yerel su kalitesinin arttığını ve yerel ekolojik koruma çabalarının ilerleme kaydettiğini gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu