Haber

Tuzlaspor’dan Fenerbahçe’nin iddialarına sert yanıt: Fırıldak Ali

1. Lig ekiplerinden Tuzlaspor, lideri Ali Koç’un açıklamalarına yanıt verdi.

Ali Koç, gazeteci Murat Ağırel’in Tuzlaspor’la ilgili iddialarını takımın ismini vermeden Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nda gündeme getirdi. Ali Koç, TFF’yi kara para aklama ve yasa dışı bahis iddialarına karşı harekete geçmeye davet etti.

Ali Koç’a sordular

Tuzlaspor Kulübü’nden “Fırıldak Ali” başlıklı açıklamada, Fenerbahçe’nin Laime Diack transferine ilişkin iddialar gündeme getirilirken, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a bir takım sorular soruldu.

Olgun Peker iddiası

Ayrıca Tuzlaspor’dan yapılan açıklamada, F.Bahçe Başkanı Ali Koç’un, Makedonya Ligi gruplarından FC Shkupi’nin başkanı Olgun Peker’e transfer parası aktardığı iddia edildi.

“Fırıldak Ali”

Fenerbahçe’nin Başkanı olarak görev yapan Ali Koç, 05.11.2023 tarihinde Kulübümüze yönelik yapılan hukuki dayanağı olmayan karalamalara destek vermiştir. Bir önceki basın bültenimizde Halk TV’de yayınlanan Murat Ağırel’in Passolig konusundaki bilgisizliğinden dolayı bu talihsiz açıklamalara yer verdiğini belirtmiştik.

“Kanıtı Passolig kayıtlarında”

Bu asılsız iftiraların F.Bahçe Başkanı tarafından desteklenmesi bizi hayrete düşürüyor. Ali Koç, bu konunun TFF tarafından dikkate alınmadığını belirtmesine rağmen, kesin belge ve bilgi olmadan Kulübümüz aleyhine hiçbir açıklama yapılamaz, hukukumuzun temel ilkeleri kapsamında her türlü açıklamanın ötesindedir. Üstelik yapılan karalamaların aksinin ispatı da mümkün olup Passolig kayıtlarında mevcuttur. Bu nedenle ilgilileri gerekli araştırmaları yapmaya davet ettik.

Lamine Diack transferi

Lamine Diack transferi konusunda da aynı tavrı F.Bahçe’den bekliyoruz. Hatta, F.Bahçe Başkanı Ali Koç’un Kulüp Başkanımızı arayıp “Başkanım, oyuncuyu alalım, bu oyuncuyu oynatalım, sonra ben ödeyeceğim” demesi üzerine söz konusu futbolcu cüzi bir bonservis bedeli karşılığında F.Bahçe’ye transfer edilmişti. bir sonraki satıştan payını sen al.” Ancak F.Bahçe, oyuncuyu antrenmana bile çıkmadan birkaç gün içinde üst üste transfer ederek Ankaragücü’ne transfer etti. Futbolcunun üst üste yaptığı bu iki transferin, FIFA ve TFF tarafından yasaklanan ve sonuçları transfer yasağı cezasına kadar varabilen bir “köprü transferi” olduğu ve bu nedenle TFF tarafından Fenerbahçe’ye disiplin cezası verilmesi gerektiği belirtildi. Art arda gerçekleşen bu transfer, her türlü açıklamanın ötesindedir ve asıl araştırılması gereken konu da budur!

“Gündemi değiştirmeyi hedefliyoruz”

Trabzonspor mağlubiyetinin gündemini değiştirmek amacıyla Kulübümüze yönelik asılsız iftiralara bulaşan Fenerbahce, öncelikle kendi talimat ihlalleri ve disiplin ihlalleriyle ilgilenmelidir. Her fırsatta TFF’nin kendisine karşı olduğunu iddia eden Ali Koç’un, TFF’nin Fenerbahçe’nin çıkarına hareket etmediği yönündeki kamuoyu algısı sahtekarlıktan başka bir şey değildir.

Ali Koç’a sorular

Araştırılması ve cevaplanması gereken sorular şöyle: Ankaragücü ile Lamine Diack’ın transferi konusunda kapalı kapılar ardında mı anlaştınız, Fırıldak Ali’yi şimdi transfer etmediniz?

Fırıldak Ali, bu transferden elde ettiğin 450 bin euroluk geliri, Fenerbahçe’nin kasasına mı yoksa birlikte çalıştığın ve ilişki yaşadığın Olgun Peker’e mi aktardın?

Olgun Peker, Fırıldak Ali ile oyuncunun Nantes Kulübü’ne transferinden 2.4 milyon Euro karşılığında aldığınız payla Belçika’da hangi kulübü satın aldınız?

Olgun Peker’in sahibi olduğu Skupi kulübüyle ne bağlantınız var, kirveniniz Fırıldak Ali’yle orada ne işiniz var?

84 yaşında sizden büyük olan ve Fenerbahce’ye sayısız katkıları olan Sayın Hocam. Ogün Altıparmak’a söylediğin sözler saygısızlık değil mi Fırıldak Ali?

“Resmi belgeleri paylaşacağız”

Bilindiği üzere TFF Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transfer Talimatı’nın Mükerrer 11’inci Unsuru uyarınca, aynı futbolcunun 16 haftalık süre içinde üst üste iki transferi gerçekleşmesi halinde, bu iki transferde yer alan taraflar, bu Köprü Transferi sürecine dahil olunacak ve ilgililer hakkında Futbol Disiplin Talimatı düzenlenecektir. kararlar uygulanır. Bu konuyla ilgili TFF tarafından Fenerbahce’ye herhangi bir disiplin soruşturması açılmamış olmasına rağmen sürekli TFF’nin Fırıldak Ali’ye karşı Fırıldak Ali’ye karşı hareket ettiği algısını yaratmak aptallık değil mi?

Bu konuyla ilgili elimizdeki resmi belgeleri yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağımızı bilmenizi isteriz. Kamuoyuna saygılarımızla.”

habermurgul.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu