Haber

Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Fidan ve Blinken, Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşme öncesinde basına görüntü verdi. Daha sonra iki bakanın görüşmesi başladı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye’ye gelmeden önce Ortadoğu gezisi kapsamında ilk olarak İsrail’in başkenti Tel Aviv’i ziyaret etmişti. Blinken daha sonra İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin Ürdün’ün başkenti Amman’da Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dışişleri bakanlarıyla bir araya geldi. Blinken daha sonra Batı Şeria’da Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas ile bir araya gelerek “sürpriz” bir ziyaret gerçekleştirdi.

Batı Şeria’nın ardından Kıbrıs Cumhuriyeti’ne geçen Blinken, Rum lider Nikos Hristodulidis ile görüştü. Oradan Irak’ın başkenti Bağdat’a geçerek Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani ile Gazze’deki gelişmeleri görüştü. Blinken’in Ankara’nın ardından Tokyo, Seul ve Yeni Delhi’yi ziyaret etmesi bekleniyor. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu