Haber

Türkiye Kadın Güreş Milli Takımı 2023 Avrupa Şampiyonası’nda 5 madalya kazandı

Türkiye Kadınlar Güreş A Milli Grubu, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası’nı 5 madalya ile tamamladı. Türkiye, 2023 Avrupa Kadınlar ve Erkekler Grekoromen Şampiyonası’nda erkekler serbestte 6, bayanlarda 5 olmak üzere toplam 11 madalya kazandı.

KADIN Güreş MİLLİ TAKIMIMIZ AVRUPA ŞAMPİYONASINI 5 MADALYA İLE TAMAMLANDI

Kadınlarda 2023 Avrupa Güreş Şampiyonası’nı bu akşam yapılan final maçlarıyla 5 madalya ile tamamlayan milli takımda, Yasemin Adar 76 kiloda altın, Buse Tosun Çavuşoğlu 72 kiloda gümüş, Meskenin Demirhan Yavuz 50 kiloda, Nesrin Baş da 2. oldu. 68 kiloda Zeynep Yetgil, 53 kiloda bronz madalya kazandı. kazandılar. 2023 Avrupa Şampiyonası’nı 55 kiloda Bediha Gün, 57 kiloda Elvira Kamaloğlu, 59 kiloda Eda Tekin, 62 kiloda Selvi İlyasoğlu ve 65 kiloda Büşra Efe madalyasız tamamladı. BUSE TOSUN ÇAVUŞOĞLU 2023’TE MADALYA Hırvatistan’ın Avrupa Başkenti Zagreb devam Güreş Şampiyonası’nın bayanlar müsabakalarının son gününde 72 kiloda mindere çıkan Buse Tosun Çavuşoğlu, final maçında Rumen Aleksandra Nicoleta Angel ile karşılaştı. Rakibine 1 puanı son saniyede veren Buse (4-4) sayı avantajıyla mağlup oldu ve gümüş madalyanın sahibi oldu. 72 kilo Avrupa şampiyonasında mücadele eden milli atlet Buse Tosun Çavuşoğlu, çeyrek finalde Rusya asıllı Avrupa Şampiyonu İsrailli Ilena Kratysh’i (6-0) yendi. ) öndeyken düğmesiyle yenerek yarı finale yükseldi. Bu rauntta İtalyan Dalma Caneva’yı (10-0) teknik üstünlükle mağlup ederek adını finale yazdırdı. Buse, finalde altın madalya için Rumen Aleksandra Nicoleta Angel ile karşılaştı. 2022 Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Buse maça kontrollü başladı ve rakibine ilk uyarıyı vererek (1-0) öne geçti. İkinci yarıya hızlı başlayan Angel (2-1) öne geçti. Edge yönetimi bu puana itiraz etti. İtiraz kabul edilmeyince Buse Tosun Çavuşoğlu (3-1) geride kaldı. Maçın bitimine 1 dakika kala Buse skoru yaptı (3-2). Son 35 saniyede rakibini (4-3) baskı altına alan Buse Tosun Çavuşoğlu, maçın son iki saniyesinde 1 sayı vererek maçı (4-4) son sayı avantajıyla rakibine kazandırdı. Gümüş madalyada kalan Buse, Avrupa şampiyonalarında 2016, 2017’de bronz, 2022’de gümüş madalya kazandı. ZEYNEP YETKİL’DEN YAPILAN BRONZ Zeynep Yetgil, bronz madalya maçında Azerbaycanlı Türkan Nasirova’yı (10-0) teknik üstünlükle mağlup etti. Avrupa’da üçüncü oldu. Zeynep Yetgil, elemelerde Polonyalı Roksana Marta Zasina’yı (10-0) teknik üstünlükle mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde İsveçli Emma Jonna Denise Mamgren ile karşılaşan Zeynep, rakibine 11-6 yenilmesine rağmen bronz madalyanın sahibi oldu ve rakibi finale yükseldi. bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu. GREKOROMAN TARZI AVRUPA GÜREŞ ŞAMPİYONASI’NDA ÜÇ SPORCU FİNALİSTE YÜKSELDİ. 2023 Greko-Romen Avrupa Güreş Şampiyonası, sabah seansıyla Zagreb’de başladı. Sabah seansında elemelerde 55, 63, 77, 87 ve 130 kilo maçları oynandı. Sabah seansında yapılan elemeler sonunda 130 kiloda İstek Kayaalp, 87 kiloda Ali Cengiz ve 55 kiloda Adem Burak Uzun altın madalya için finale kalacak. 77 kiloda Yunus Emre Başar ve 63 kiloda Mehmet Çeker bronz madalya için yarın akşam 19.00’da mindere çıkacak.

ADEM BURAK UZUN FİNİŞ Adem Burak Uzun 55 kiloda ilk raundu güle güle geçti. Çeyrek finalde Ermeni Rudik Makrcyha’yı (12-3) yenerek yarı finale yükseldi. Bu tipte Gürcü Nugzari, Tsurtsima’yı teknik üstünlükle (13-3) yenerek finale yükseldi. Adem, akşam seansında Azerbaycanlı Eldaniz Azizli ile altın madalya mücadelesi verecek. ALİ CENGİZ FİNALDE 87 kiloda Ali Cengiz, Hollandalı rakibi Marcel Starkenburg’un maçtan çekilmesiyle çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Azerbaycanlı İslam Abbasov’u (1-1) son puan avantajıyla yenerek yarı finale damgasını vurdu. Ali yarı finalde Gürcü Lasha Gobadze’yi 3-1 yenerek finale yükseldi. Ali Cengiz, yarın akşam karşılaşmasında Macar Istvan Takacs’a karşı altın madalya mücadelesi verecek. yi (8-0) sayı butonu ile çeyrekte Norveçli Oskar Markıv’ı 8-0 ve yarı finalde ise sayı butonu ile Litvanyalı Mantas Kenetstautas’ı (8-0) yenerek finale yükseldi. Rıza, finalde Azerbaycanlı Sabah Saleh Shariati ile 12. şampiyonluğu için yarın akşam mindere çıkacak. MEHMET ÇEKER VE YUNUS EMRE BAŞAR BRONZ MADALYA İÇİN MÜCADELE EDECEK 63 kilodaki Mehmet Çeker, Bulgar sporcuya karşı bronz madalya için mindere çıkacak. 77 kiloda Yunus Emre Başar, repesajdan rakibi ile bronz madalya için çaba gösterecek. Öte yandan Greko-Romen Avrupa Güreş Şampiyonası Sabah Seansı’nda 60 kilo Kerem Kamal, 67 kilo Murat Fırat, 72 kilo Selçuk Can, 82 kilo Burhan Akbudak ve 97 kilo Metehan Başar eleme maçlarına çıkacak.

– Ankaramuratpasahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu