Haber

Türkeş’ten HÜDA PAR’a ‘Türk bayrağı’ yanıtı: Bakalım

Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğlu ve AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş, Cumhur İttifakı ortağı HÜDA PAR’ın “Türk bayrağı” açıklamasını değerlendirdi.

Radyo Sputnik’e konuşan Türkeş, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, “Türk bayrağının adı bana sorunlu geliyor. Neden Türk bayrağı değil de Türk bayrağı? Birileri ısrarla Kürtlere ‘bu senin bayrağın değil’ diyor. Neden Türk Bayrağı diyorsunuz? Tartışılacak yer bu değil mi?” Sözleri sorulunca şöyle cevap verdi:

“Onun o bayrağa küsme hakkı varsa, benim de HÜDA PAR’a ve genel başkanına küsme hakkım demokratik bir haktır. Öyleyse, yapıp yapmadığına bakalım.”

‘AK PARTİ-MHP ORTAKLIĞININ YAZARIYIM’

Türkeş, 2018’de AK Parti ile MHP arasında seçim ittifakı kurma sürecini şöyle anlattı:

“Ben bu projenin yazarıyım. Tabiri caizse önce beni kovdular ama bana bir şey olmadığını gördüler. Ama şaka bir yana, bu çalışmanın proje yazarıyım. 2015 Türkiye seçimleri öncesi AK Parti’nin zayıflamasıyla birlikte uzun süredir iktidarda olan bütün yapılarda bu oluyor, zaten güçlendirilmesi lazım tezini savunuyordum. Bu seçimde hükümete kısa süreli bir görev teklifi de fırsat verdi. Önce bakanı kabul ettim, sonra AK Parti’ye geçince tabanla, örgütlerle uyum içinde çalıştım, kendimi yabancı hissetmedim. Genelde onu gözlemlediler, ‘Bak oluyor’ dediler ve beni takip ettiler. Doğru yaptılar. Niye geldiler, geç geldiler demezdim. Gelmiş olmasını ve bugün Türkiye’de merkez sağ diyebileceğimiz bir Cumhur İttifakı’nın oluşmasını ve iktidara talip olmasını memnuniyetle karşılıyorum.” (HABER MERKEZİ)

haber-kavaklidere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu