Haber

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den 6 Şubat açıklaması

Bakan Tekin, mesajında, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andığını belirterek, acılı ailelerine sabır diledi.

Her öğrenci ve öğretmenin, aziz milletin çocukları olarak geleceğin inşasında umudu yeşerten değerli bir hazine olduğunu belirten Tekin, şöyle konuştu:

“Kaybolan öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve vatandaşlarımızın aziz anılarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak en değerli görevlerimizden biridir. Onların anıları eğitim camiamızın gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır. 6 Şubat depremi Sadece binaları, yolları, köprüleri değil, kalbimizi, hayallerimizi, geleceğimizi de sarsan bir felaket. “Bu kadar büyük felaketlerin telafisi elbette kolay değil. Büyük bir imtihan ama aynı zamanda Allah’ın bize bahşettiği bir şey de var; o da bu milletin sahip olduğu derin köklerden gelen kardeşlik ve dayanışma ruhudur.”

Bakan Tekin, Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhuyla tarih boyunca pek çok zorluğun üstesinden geldiğine dikkat çekerek, “yüzyılın birliğiyle” depremin yaralarının sarılacağını, umudun yeniden inşa edileceğini ve daha da güçlü olacağımızı vurguladı. geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyün.

Eğitim camiasının bu inancı, kararlılığı ve gücü tüm mensuplarıyla her zaman canlı tutacağının altını çizen Tekin, şöyle devam etti:

“Yüzyılın birliğini sadece bugünün değil yarının da teminatı olarak gören yaklaşımımızla, gelecek nesillere aktaracağımız en değerli mirasımız olan politikalarımızla bunu daha da pekiştireceğiz. Bu duygu ve niyetle Depremde şehit olanlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor; deprem sırasındaki üstün gayret ve gayretlerinden dolayı başsağlığı diliyoruz.” “Özverili bir şekilde hayat kurtaran, yardım eli uzatan herkese şükranlarımı sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afet ve musibetlerden muhafaza etsin.”

haber-mazidagi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu