Haber

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Pamukova’da 63 kilometrelik yolu yeniledi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Pamukova ilçesinde 11 mahallede 63 kilometrelik yolu 72 bin ton sıcak asfaltla yeniledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçede yapılan ve planlanan yatırımların tanıtım toplantısında konuşan Önder Ekrem Büyük, bölgenin ulaşımına güç katmak için çalıştıklarını belirtti.

İlçenin gelecek yüzyılın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için 2019 yılından bu yana 72 bin ton asfalt kullanarak 11 mahallenin yollarını yenilediklerini kaydeden Yüce, 61 kilometresi sıcak asfalt olmak üzere 63 kilometre yol yapıldığını bildirdi. ve 2 kilometrelik beton yollar sıfırdan yenilendi.

Ayrıca 215 milyon liralık Akçay Barajı projesini kente kazandırdıklarını anlatan Şanlı, 3 hidroelektrik santralinde 10 bin hanenin ihtiyacını karşılayacak elektrik ürettiklerini kaydetti.

Yüce, sosyal hayata katkı sağlamak amacıyla devraldıkları Pamukova Esentepe Parkı’nda halka uygun fiyatlarla hizmet verdiklerini belirterek, şu bilgileri paylaştı:

“Pamukova’mız için göreve geldiğimiz günden beri birçok yatırım ve projeyi hayata geçirdik. 61 kilometre sıcak asfalt çalışması yaptık. 2 kilometre beton yol çalışması yaptık. 72 bin 233 ton asfalt kullandık. seri asfalt ve bakım için.Diğer yatırımlarla birlikte Pamukova için yol bakım çalışması yaptık.Sahaya toplam 32 milyon 479 bin 541 lira yatırım yaptık.

Akçay Barajı’ndan 2021’in prestijiyle elde ettikleri suyu şebekeye teslim ederek hizmete açtıklarını kaydeden Ulu, bölgedeki 3 hidroelektrik santrali ile yılda 10 bin hanenin ihtiyacına karşılık gelen enerjiyi ürettiklerini kaydetti. baraj.

Kurban kesimi ve duaların ardından sona eren programa Pamukova Belediye Başkanı İbrahim İnanç Övün, AK Parti İlçe Başkanı Burak Çelik, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu