Haber

Netanyahu ve Hamas’tan ateşkes açıklaması

Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye, “önceliğin Gazze’ye yönelik vahşi saldırının durdurulması ve işgal güçlerinin tamamen geri çekilmesi” olduğunu belirterek, yeni ateşkes teklifinin gözden geçirildiğini duyurdu.

Hamas siyasi bürosu üyesi Muhammed Nazzal, Paris önerisinin Filistin toprakları içindeki ve dışındaki liderlerle, ardından Kahire’de Katarlı ve Mısırlı arabulucularla tartışılacağını söyledi.

KALICI ateşkes beyanı

“Arabuluculara amacımızın kalıcı ateşkes olduğunu söyledik ama bunu anlaşmanın ikinci veya üçüncü aşamasında yapabiliriz. İsrail Gazze’den çekilmeden bu yeni teklifi kabul edemeyiz.”Nazzal El Cezire’ye söyledi.

“Biz her iki taraftan da tüm esirlerin serbest bırakılmasını hedefliyoruz ama bu noktaya varmak için tabi ki müzakerelere ihtiyaç var. Kalıcı ateşkes her iki taraf için de faydalıdır, aksi takdirde İsrail askerleriyle aramızdaki savaş devam edecek. Bunu yavaş yavaş başarmaya hazırız. “

NETANYAHU’DAN AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’daki yasadışı Yahudi yerleşim yerlerinden birinde yer alan Bnei David Askeri Akademisi’nde yaptığı konuşmada, İsrail ile Hamas arasındaki olası esir takası gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze’ye yönelik saldırıların “hedeflerine ulaşıncaya ve kazanana kadar” devam edeceği mesajını veren Netanyahu, olası bir esir değişim anlaşması için İsrail askerlerini Gazze’den çekmeyeceklerini ve İsrail hapishanelerindeki binlerce Filistinli tutsağı serbest bırakmayacaklarını söyledi. .

KAYNAK: HABER7

haber-milas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu