Teknoloji

McLaren 750S Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri!

İngiliz otomobil devi McLaren, otomobilini 2024 model olarak piyasaya sürüyor. 750S tanıttı. 720S isimli modelin halefi olarak gösterilen 750S, efsanevi bir güce ve göz alıcı tasarım detaylarına sahiptir. Peki bu otomobil tüketicilere tam olarak ne vaat ediyor?

McLaren 750S aslında markanın tasarım dilini benimsemiş bir görünüme sahip. Bu içerikte; Araca uzaktan baktığınızda, bu McLaren kolayca anlayabilirsiniz. Çünkü burundaki gerçek sivrilen tasarım yine bizimle. Ancak bu sefer LED farlar nispeten küçük hava delikleriTamamen kapalı ızgarayı ve sadeliği saymazsak, McLaren 750S’nin ilk göze çarpan özelliklerinin ortasında yer alıyor.

McLaren 750S ile tanışın

Aracın arka kısmına baktığımızda etkileyici bir görünümle karşılaşıyoruz. Çatı eğimini devam ettiren tasarımıyla dikkat çeken otomobil, üst orta kısımda yer alan egzozla donatılıyor. Kulakların geçişi silecek anında hissettiriyor. İnce LED ışıklar, motorun bulunduğu kısım tıpkı tavan gibi siyah renkle kaplanmış ve spoileraracın eşsiz kalmasına yardımcı olur.

Aracın dışı kadar içine de baktığımızda etkileyici olmayan Bir kabinle karşılaşıyoruz. Aracın gösterge ekranı tamamen dijitaldi. Orta konsolda, boyutu açıklanmamış olsa da küçük görünen dikey olarak yerleştirilmiş bir bilgi-eğlence ekranı yer alıyor. Bu ekranın alt ve sol tarafında araç kontrollerini sağlayan bir çok buton bulunmaktadır. Ortam ışıklandırması Görünüşe göre kabini olduğundan daha havalı göstermek için kullanılmış. Muhtemelen iç mekanda önemli olan bu coupe’ye binen bireylerin arkasındaki motoru görebilecek olmaları. Motor küçük bir camın altına yerleştirilmiştir.

Motorlardan bahsetmişken, teknik detaylara bir göz atalım. Bu muhteşem spor arabada çift turboşarjlı 4.0 litre V8 motor var. 740 beygir güce ve 80 Nm torka sahip olan bu motor, aracın 0-100 km/s hızlanmasını 2.7 saniyede sağlıyor. Tavan açıldığında ve araç üstü açılır arabaya dönüştüğünde bu süre 0,1 saniye uzar. Coupe ve Spider olarak adlandırılan iki versiyonu bulunan McLaren 750S’in maksimum yüzü ise şöyle: 330 km/solarak ilan edildi.

McLaren 750S hız odaklı bir otomobildir. durum bu olduğunda özel optimizasyonlar Tamamlandı. Karbon fiber donanıma sahip selefinden daha hafif olan araç, maksimum aerodinamik için spoyleri otomatik olarak ayarlayabiliyor. Özel süspansiyon teknolojisi ile donatılan otomobil, hızlı olduğu anlarda bile güvenlikten ödün vermiyor.

McLaren, yeni spor otomobilin ne zaman piyasaya sürüleceğini açıklamadı. Ama arabanın fiyatını biliyoruz. Coupe versiyonunu tercih ederseniz, 324.000 $’dan başlayan fiyatlarla Başlangıç ​​ödemesini kabul etmeniz gerekecek. Spider versiyonu 345.000 $’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

yenicaga-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu