Haber

Kırgızistan kurtarma ekibi Bişkek’te törenle karşılandı

Kırgızistan grubu Türkiye’deki arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Ekipler, deprem bölgesinde enkaz altındaki cesetleri canlı çıkarmak için uğraş verdi.

Görevini tamamladıktan sonra ülkelerine dönen ekip, havalimanında törenle karşılandı.

Sevinçle karşılandılar

Kırgız arama kurtarma ekibi için Manas Havalimanı’nda düzenlenen karşılama törenine Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Ajikeyev, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve öğrencileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. -devlet kuruluşları, Kırgızlar ve Türkler katıldı.

“Vatan çocuklarına alkış”

Törende, arama kurtarma ekibindeki çalışma arkadaşları tarafından Kırgız ve Türk bayrakları ile “Vatanınıza Hoş Geldiniz” ve “Vatan Çocuklarına Alkışlar” yazılı pankartlar açıldı.

Bakanlık orkestrası tarafından karşılanan gruba çiçek takdim edildi ve Kırgızistan İstiklal Marşı söylendi.

“Kardeş halk olarak yardım elimizi uzattık”

Acil Durumlar Bakanı Ajikeyev burada yaptığı konuşmada, “Bugün ağır görevden dönen arama kurtarma ekibini ağırlıyoruz. Türkiye’de meydana gelen depremler kardeş halkımızı çok büyük ve ağır etkiledi. Kardeş halk olarak yardım elimizi uzattık.”söz konusu.

“Kırgız arama kurtarma ekibi güçlendirildi”

Acıkeyev, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir yıl önce yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, şunları ekledi:

Görüşmede uluslararası bir arama kurtarma grubu kurmayı hedefledik. Türkiye’den gönderilen Türk arama kurtarma eğitmen ekibi Kırgız meslektaşlarına seminer verdi. Bakan Süleyman Soylu’nun destekleriyle Kırgız arama kurtarma grubu güçlendirildi ve arama kurtarmada kullanılan köpek yetiştirme birimini yeniden canlandırdık.

“Bunu asla unutmayacağız”

Doğan, yaşanan üzücü deprem felaketinin ardından ilk yardım eden ülkelerden birinin Kırgızistan olduğunu da belirterek, şu ifadeleri kullandı:

Hayatlarınızı riske atarak hayat kurtardınız. Depremzedelerin yardımına koştunuz. Kardeşliğimizi güçlendirmek ve daha da güçlendirmek için Türkiye’deki Türk kardeşlerinizin yanında oldunuz. Bunu asla unutmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti adına hepinize şükranlarımızı sunarız. Türkiye ve Kırgızistan’ın kardeşliği daim olsun.

Kırgız kurtarma ekibinden Mirza Kabylbekov, “Arama kurtarma çalışmalarına kesintisiz olarak katıldık. Kahramanmaraş halkına çok teşekkür ediyorum. Bizi çok iyi kabul ettiler.”söz konusu.

Gözden kaçırma Kırgızistan, Kahramanmaraş’ta 108 kıl çadır kurdu Haberin Detayları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu