Haber

Katalonya bölgesi kuraklığa karşı ‘istisnai durum’ ilan etti

İspanya’nın doğusundaki Katalonya özerk yönetimi, kuraklık sorunu nedeniyle “istisnai durum” ilan etti ve ek tedbirler açıkladı.

Katalonya özerk hükümetinde Kırsal Alanlar, Gıda ve İklim Eylemi Bakanı Teresa Jorda, 29 aydır devam eden yağışsızlık sorununun yol açtığı kuraklık nedeniyle alarm seviyesini 3’üncü dereceden 2’nci dereceye yükselttiklerini açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen Jorda, kuraklığa karşı Katalonya genelinde “istisnai durum” ilan edildiğini belirterek, “öncelikli hedef olan içme suyu kaynaklarının korunması için ek tedbirler alındığını” bildirdi.

2008 yılında Katalonya’da çok daha büyük bir kuraklık sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Jorda, alınan yeni tedbirler kapsamında özel veya kamuya ait tüm bahçe ve yeşil alanların ağaçların yaşamasına yetecek miktardan fazla sulanmasının yasaklandığını, tarımda kullanılan su miktarı yüzde 40 oranında azaltıldı. . Jorda, sanayi ve mesken hayatında su kullanımına getirilen kısıtlamaların yüzde 5’ten yüzde 15’e çıkarıldığını bildirdi.

Kuraklığa karşı özel yüzme havuzlarının doldurulması, halka açık yerlerde araç yıkamanın yasaklanması, deniz suyunun tatlı suya dönüştürülmesi ve kurumuş kuyuların tekrar faaliyete geçmesi için tedbirler aldıklarını hatırlatan Jorda, “Beş aşamalı büyük bir senaryonun dördüncü fazındayız. karşı karşıyayız. Yolumuza devam edeceğiz.” söz konusu.

Katalan Bakan, “Yağış seviyesinde 1905’ten bu yana benzer bir durum yok. Herkes bu sorundan kurtulmak için ne kadar yağış gerektiğini soruyor. Net bir cevap olmasa da 40, 50, 60 litre yağıyor. 4 ay boyunca günlük yağış gerekiyor. Yeni normallik olarak tip senaryolarını tanımlıyor.” konuştu

İspanya’nın zengin ve endüstriyel açıdan önemli bölgelerinden biri olan Katalonya’daki barajlardaki su seviyesinin yüzde 17’ye düştüğü, kullanılan suyun dip çamuruyla temas ederek bozulma tehlikesi altında olduğu paylaşıldı.

haberselcuklu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu