Haber

INTERPOL’den 15 ülkede operasyon: 14 bin 260 kişi gözaltında

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL), yaptığı yazılı açıklamada, Orta ve Güney Amerika makamlarının bugüne kadar kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiği en büyük ateşli silah operasyonlarında 14 bin 260 kişiyi gözaltına aldığını, 8 bin 263 yasadışı ateşli silah ve 305 bin mühimmat ele geçirdiğini duyurdu.

INTERPOL’den yapılan açıklamaya göre, “Tetik IX”Operasyonda 5,7 milyar dolar değerinde toplam 575 ton uyuşturucu ve ilaç üretiminde kullanılan hammadde de ele geçirildi.

100’DEN FAZLA GÜVENLİK GÖREVİ AB FİNANSLI OPERASYONA KATILIYOR

Meksika, Brezilya, Kolombiya, Arjantin, Şili, Ekvador, El Salvador, Bolivya, Kosta Rika, Guatemala, Honduras, Panama. Paraguay, Peru ve Uruguay’da 100’den fazla güvenlik görevlisi katıldı.

INTERPOL’ün açıklamasına göre, “Tetik IX” Operasyon, aralarında Primeiro Comando da Capital, Mara Salvatrucha ve Balkans Cartel’in de bulunduğu 20 kabahat örgütünün faaliyetlerini sekteye uğrattı. Açıklamada, operasyona ABD Alkol, Tütün, Ateşli Silahlar ve Patlayıcı Maddeler Dairesi (ATF) ile İç Güvenlik Soruşturma Dairesi’nin (HSI) de destek verdiği paylaşıldı.

OPERASYON MERKEZİ ÜÇ ÜLKE SINIRINDA KURULDU

Operasyondan öne çıkanları değerlendiren INTERPOL, Arjantin, Brezilya ve Paraguay sınırında bulunan Foz do Iguaçu’daki operasyon merkezinde operasyona katılan ülkelerden ateşli silah uzmanlarının boy gösterdiğini, cephedeki faaliyetlere destek verdiklerini ve istihbaratın hızlı bir şekilde paylaşılmasına ve kontrol edilmesine yardımcı oldu.

goynucek-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu