Haber

Başkan Selvitopu KİHEP belgelerini teslim etti

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar İl Yönetim Kurulu ve Kadının İnsan Hakları Yeni Testleri Derneği tarafından düzenlenen Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) sertifika törenine katılarak kadınlara başarı belgelerini takdim etti.

Karabağlar Belediyesi Yıldız Kenter Kültür Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine, Önder Selvitopu, Karabağlar İl Yönetim Kurulu Başkanı Alev Ağrı, Karabağlar İl Yönetim Kurulu Eski Dönem Lideri Seniye Nazik Işık, Karabağlar İl Yönetim Kurulu Yürütme Kurulu üyeleri, KİHEP eğitmenleri ve kursiyerlerin katılımıyla . gerçekleşti.

Etkinliğin açılışında konuşan Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Funda Özdemir, Önder Selvitopu’ya konuya duyarlılığından dolayı teşekkür ederek yaşadıklarını paylaştı.

KİHEP eğitmenleri Ayla Erdoğan, Gülseren Demir, Badegül Güler ve Meral Keleş de emeği geçen herkese teşekkür etti.

Seniye Nazik Işık sertifika alan kadınları yürekten kutlarken, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, “Hem KİHEP kursiyeri olarak hem de Kent Konseyi Başkanı olarak bu konuşmayı yapıyorum. Böyle bir eğitimin Türkiye’de yapılması gerektiğini gören Yeni Çözümler Derneği’ni tebrik ediyorum. Belediye başkanımıza her zaman yanımızda olduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

“Kadınlar sahip çıkıyor”

Ardından kürsüye gelen Önder Selvitopu, Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınların sosyal hayata dahil edilmesi için özel çaba sarf ettiğini hatırlattı. Önder Selvitopu, günümüzde kadınların yaşadığı sıkıntıları aşmanın en değerli yolunun eğitim, kültür ve sanattan geçtiğini vurgulayarak, “Karabağlar Belediyesi olarak ilçemizdeki kadınlara ulaşmaya ve onlarla iletişim kurmaya çalışıyoruz. İlçemizde her kadının belediye binalarımıza gelmesi mümkün değil. O yüzden mahalle merkezlerini bulundukları yerde açıyoruz. Çalıkuşu Mahalle Merkezi yakında hizmete açılacak. 9 yıldır belediye başkanıyım. Çalışmalarımızda her zaman kadınlarımızın desteğini yanımızda gördük. Çünkü yaptıkları iyiliklere hep sahip çıktılar. Görevim devam ettiği sürece mahalle merkezlerini her mahalleye yaymak için çalışacağım” dedi.

Başkan Selvitopu, çocukları ve gençleri sporla buluşturacak Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin de üretiminin devam ettiğini ve yıl sonuna kadar tesisi hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Başkan Selvitopu konuşmasının ardından eğitmenlere Doğa Dostu, ortada Alev Ağrı olmak üzere kursiyerlere de başarı belgeleri takdim etti.
Tören, müzik dinletisiyle sona erdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu