Yaşam

Yeditepe Üniversitesi Öğrencilerinden Avrupa Diplomasi Ziyareti

Yeditepe Üniversitesi, Erasmus ve Değişim öğrenci değişimleri, yurt dışı stajları ve öğrenci seyahatleri gibi uygulamalarla öğrencilerini dünya vatandaşı olmaya hazırlamaktadır.

Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Etkinlikleri ve Kulüpler Ofisi çatısı altında faaliyetlerini yürüten Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Tahvil Kulübü (Yeditepe UIK), geleneksel hale getirdiği “Strazburg-Frankfurt Diplomasi Gezisi”nin üçüncüsünü de gerçekleştirdi. TC Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Bağlantı Stratejisi (ABIS) kapsamında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Hukuk, İşletme ve Psikoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan 12 kişilik bir grubun katıldığı diplomasi gezisi gerçekleştirildi. Dışişleri, Avrupa Birliği Başkanlığı.

 

Türkiye’nin AB Üyeliğine Katkısını Artırma Hedefi

Türkiye’nin gerçek resmine bakmak, Türkiye’nin AB üyeliğine Türkiye’de ve AB kamuoyunda desteği artırmak ve etkinliğe katılan öğrencilerin uluslararası çalışma alanlarını gözlemlemek amacıyla planlanan etkinlik kapsamında, 6 diplomatik noktaya ziyaretler düzenlendi.

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Konseyi, Avrupa Merkez Bankası, Türkiye’nin Strazburg Başkonsolosluğu, Frankfurt Başkonsolosluğu ve Avrupa Birliği Merkez Bankası ziyaretlerinin gerçekleştirildiği ziyarette AB kurumlarının çalışma ilke ve öncelikleri yakından incelendi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Konseyi nezdindeki Daimi Temsilciliği. Türkiye Başkonsolosluğu ile gerçekleştirilen görüşmelerin ortak konusu, bölgede yaşayan Türklerin durumu ve ülkelerin ikili ilişkilerinin esas alındığı diyaloglar oldu.

 

“Ufuk açıcı bir süreçti”

Ziyaretlere değer katan Uluslararası Tahviller Kulübü Lideri Mert Korkmaz, “Ulusal ve uluslararası arenada geleceğin diplomat, siyasetçi ve hukukçu adayları olarak kulübümüzü, üniversitemizi ve ülkemizi temsil etmek bizleri çok gururlandırdı” dedi.

Etkinlik Koordinatörü Sena Güvenç, “Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Merkez Bankası gibi önemli kurumları ziyaret etmek, Avrupa’nın siyasi, ekonomik ve yasal düzenlemelerini anlamak açısından katılımcı öğrenciler için ufuk açıcı bir süreç oldu” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu