Ekonomi

Uzun vadeli Bitcoin sahipleri zulalarını nasıl artırıyor?

bitcoin (BTC) yatırımcıları, işlem hacmine göre en büyük kripto para biriminin fiyatı düştükçe token biriktirmeye devam ediyor. Bu, Wall Street’in teknoloji yüklü endeksi Nasdaq’ta devam eden yükselişten bir sapmaya işaret ediyor.

Blockchain analitik şirketi Glassnode’un altı aydan uzun süredir token tutan cüzdanları tanımlayan ve son 30 gün içinde cüzdan tarafından alınan ve satılan BTC’leri takip eden göstergesi, Nisan başında pozitife döndü ve son dört haftada arttı.

Yukarıdaki görsel, Ekim 2021’den bu yana en hızlı net birikimi ifade ediyor. Aynı zamanda bu gelişme, yatırımcıların Bitcoin’in son zamanlardaki zayıflığını tipik bir boğa başlangıcı olarak gördüğünü gösteriyor.

Bir kripto yatırım platformu olan Q9 Capital, net pozisyon değişikliği metriğindeki artışa atıfta bulunuyor “Uzun vadeli BTC sahipleri pozisyonlarını korumaya devam ediyor ve yatırımcılar fiyat hareketindeki bu duraklamayı daha fazla token satın alma fırsatı olarak değerlendiriyor.”sözlerini kullandı.

Bitcoin, 14 Nisan’da 31.000 doların üzerine çıkarak Haziran 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. O zamandan beri kripto paranın fiyatı %12 düştü. NasdakNisan ayından bu yana yüzde 2’den fazla arttı.

Matrixport’un araştırma ve strateji lideri Markus Thielenayrışmanın Bitcoin boğaları için bir endişe kaynağı olduğunu belirtti ve ekledi:

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu