Haber

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: İsrail’in en büyük gücü bölge ülkelerinin parçalanmış olmasıdır

TBMM Lideri Numan Kurtulmuş, “İsrail’in en büyük gücü, arkasındaki Batılı ülkelerin verdiği sınırsız ve koşulsuz destek değildir. İsrail’in en büyük gücü maalesef bölge ülkeleri ve İslam ülkelerinin parçalanmış olmasıdır.”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Muhammed Miftah Takala ile Meclis’teki makamında bir araya geldi. Kurtulmuş, Türkiye ile Libya’nın güçlü tarihi bağları olduğunu belirterek, Trablus’taki hükümetin güçlü varlığını sürdürmesini ve tek çatı altında toparlanmasını dilediklerini söyledi. Türkiye’nin Libya’daki yasal hükümete destek vermeye devam edeceğini belirten Kurtulmuş, “Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Libya Yüksek Devlet Konseyi olarak bundan sonra da yakın iş birliği ve diyalog içinde olacağız. Parlamenter diplomasinin tüm imkanlarını kullanarak. Her iki ülke arasında mevcut dostluk ve kardeşliği daha da güçlendireceğiz.” “Bunu daha da ileriye taşımak için ortak çaba göstereceğiz. Türkiye ile Libya arasındaki ekonomik, ticari, kültürel, turizm ve sağlık bağlantıları başta olmak üzere ikili çıkarlarımızı daha da geliştirerek, her iki ülke halkının da faydalanmasını sağlayacağız. bundan” dedi.

‘SALDIRILAR BİZE DERS VERMELİ’

Ortadoğu’daki sorunların temel nedeninin İslam ülkeleri arasındaki iç çatışmalar ve ortak noktalara doğru ilerleme kabiliyetinin azalması olduğunu belirten Kurtulmuş, “İsrail’in sivillere karşı vahşice gerçekleştirdiği bu saldırılar, kamuoyunun gözleri önünde gerçekleştirildi. Dünyanın bize çok açık bir ders vermesi gerekiyor.Şimdi katliam Boyutlarını aşan ve soykırım olarak nitelendirilebilecek bu katliamın durdurulamamasının en büyük nedenlerinden biri ne yazık ki bölgedeki ülkelerin parçalanması, bölünmesi ve parçalanmasıdır. İsrail’in en büyük gücü, arkasındaki Batılı ülkelerin verdiği sınırsız ve koşulsuz destek değildir. Onun en büyük gücü ne yazık ki bölge ülkeleri ve İslam ülkelerinin parçalanmış olmasıdır. Her ne kadar Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 120 ülke İsrail aleyhinde karar vermiş olsa da Bu karar uygulanamaz. Konunun iki tarafı olduğunu bir kez daha ifade etmek isteriz: Bir kısmı bugün acilen çözmemiz gereken ateşkesin sağlanması ve 2 milyon kişiye acil insani yardım ulaştırılması elzemdir. Gazze’de 300 bin kişi. Bu ateşkes ve acil insani yardım sağlanamazsa doğal olarak İsrail sorumludur. Ama İsrail’in saldırganlığını destekleyen bazı Batılı ülkeler de dahil olmak üzere tüm ülkeler, bu sorumluluğun, bu vahşetin, bu katliamın birinci derecede sorumlusu olacak, en az İsrail yönetimi kadar. Bu bir insanlık sorunudur. “Eğer insanlık bunu izlerse hepsi suça ortak olacak” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN BİR AĞIRLIĞI VAR’

Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Muhammed Miftah Takala, Türkiye ile Libya arasındaki ilişkilerin her zaman ortak çıkarlar doğrultusunda ilerletilmesi için çalıştıklarını söyledi. Türkiye’nin Filistin’e verdiği destekten dolayı teşekkür eden Takala, “Gazze’deki kardeşlerimize yönelik saldırıların durdurulması için çabalarınızı sürdürmenizi rica ediyoruz. Bildiğiniz gibi Türkiye’nin Filistin halkına yönelik bu katliamları durdurmaya yönelik bir planı var. Bu nedenle, Türkiye’nin “Diğer ekonomik güçlere karşı da bir girişimde bulunacağını umuyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, İslami ve onurlu duruşu nedeniyle uluslararası düzeyde yük taşıyan bir ülkedir” dedi.

FOTOĞRAFLA

derebucakajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu