Teknoloji

Riot Games Küçülecek: Aynı Anda 500 Kişiyi İşten Çıkaracak

2019’da Riot Oyunları League of Legends evrenini genişletmeye karar verdi. Bu kararın sonucunda aynı dünyada geçen başka oyunların ve diğer ürünlerin geliştirilmesine yönelik adımlar atıldı. Riot Games bu yoldan dönme kararı almış gibi görünüyor ve yeni işten çıkarmalar da bu durumun habercisi.

Çalışanların yüzde 11’i işten çıkarılacak

Şirketin CEO’su Dylan Jadeja, çalışanlara gönderdiği notta, yaptıkları bazı yatırımlardan bekledikleri getiriyi alamadıklarını belirtti. Jadeja ayrıca rolleri bu durumdan etkilenen veya etkilenebilecek kişilerle 48 saat içinde toplantıların başlayacağını söyledi. İşten çıkarılacak kişiler, en az 6 aylık maaş Ödeme aşağıdaki şekilde yapılacaktır. Daha uzun süre çalışan kişilere daha fazla tazminat ödenecek.

Riot Games şu anda e-spor karşılaşmalarına ev sahipliği yapabilecek yapımlara odaklanmış durumda. efsaneler Ligi , Valorant, Teamfight Tactics ve Wild Rift şirketin şu anda öne çıkardığı yapımlar arasında yer alıyor. Dahası L Projesi Adı geçen 2D dövüş oyunu projesi de oldukça iyi gidiyor. Arcane dizisinin ikinci sezonu kasım ayında ekranlarda olacak.

Riot Games küçülmeye gidiyor

Yapılacak işten çıkarmalarla Runeterra Efsaneleri Oyun PvE moduna odaklanacak. Şirketin istediği düzeye ulaşamayan üretime verilen destek azaltılacak. Ancak şirket, League of Legends evrenini daha küçük üreticilerle genişletmeye çalışıyor. RiotForgeYayıncı markası da kullanımdan kaldırılacak.

Şu ana kadar Riot Forge çatısı altında altı oyun yayınlandı ve bunların arasında Netflix’e özel olanlar da var. hextech kargaşa da dahildir. Riot Forge, Bandle Tale: A League of Legends Story’nin çıkışından hemen sonra kapılarını kapatacak.

Jadeja’ya rağmen yatırımcılarla alakası yok Amaçlarının oyuncuların zamanına değecek yapımlara odaklanmak olduğunu söyleseler de oyun sektörünün pandemi sonrası düzeltme süreci devam ediyor gibi görünüyor. Geçen yıl 4500 kişi mezbahada işini kaybederken, bu yıl da ilk 23 günde 3800 kişiişsiz kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu