Haber

Putin: “Taraflarla kabul edilebilir konularda müzakere etmeye hazırız”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile Ukrayna arasında müzakere olasılığına ilişkin yaptığı açıklamada, “Taraflarla kabul edilebilir konularda müzakere etmeye hazırız.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gazeteci Pavel Zarubin’in programına katılarak gündeme ilişkin özel açıklamalarda bulundu. Ukrayna ile savaşa ilişkin önemli ifadeler kullanan Putin, bölgesel rakiplerinin “böl ve yönet” stratejisiyle Rusya üzerinde planları olduğunu savundu. Batı’nın Rusya’yı bölmeyi hedeflediğini vurgulayan Putin, “Bunu hep yapmaya çalışıyorlar. Ancak bizim amacımız Rus halkını birleştirmek. Bence doğru yolda ilerliyoruz. Ulusal çıkarlarımızı ve Rusya’nın çıkarlarını koruyoruz.” Bunu yapmaktan başka seçeneğimiz yok.”

“Ayağa kalkmak zorunda kaldık”

Ukrayna ile başlayan müzakerelerde masadan kalkan taraf olmadıklarını ifade eden Putin, “Bu süreçte taraflarla kabul edilebilir konularda müzakere etmeye hazırız. Müzakereleri reddeden biz değildik. Ama ne yazık ki karşı taraf farklı kurgulardaydı. Sert askeri eylemlerde bulundular. “Biz böyle ayağa kalkmak zorunda kaldık. Donbass bölgesinde ve Kırım’da halkın seçimlerini savunmak zorundaydık. Her şey bununla başladı.”

“Vatanseverleri yüzde 100 vuracağız”

ABD’nin Kiev’e gönderme kararı aldığı Patriot hava savunma sistemlerinin kendileri için yasal hedef olacağını belirten Putin, “Yüzde 100 vuracağız. Patriot’lar oldukça eski sistemler” diyerek Rus S- 300 hava savunma sistemi Patriot’lardan daha iyidir. – MOSKOVA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu