Haber

Pazaryeri’nde bir bölümü baraj suları altında kalan köyde sonbahar

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 2006 yılında baraj kurulunca bir bölümü sular altında kalan Günyurdu köyü, sonbahar renklerine büründü.

Osmanlı döneminin ilk yıllarında kurulan ve Kayı Boyu’nun Karakeçili aşireti mensuplarınca yerleşim yeri seçilen köy, 2005’te başlatılan baraj çalışmaları kapsamında su düzeyinde bulunması nedeniyle istimlak edildi. Bundan 1 sene sonra da 48 konut ve köyün mescidi sular altında kaldı.

Yıkık yapıların ve sular altında kalmış binaların bulunduğu köyde az sayıda kişi yaşıyor.

Günyurdu sakinleri için diğer bir bölgede yeni konutlar inşa edilmesine karşın doğup büyüdükleri yeri terk etmeyen az sayıda köylü, baraj imalinden etkilenmeyen kısımdaki hanelerde ömürlerini sürdürüyor.

Yerleşkenin sular altında kalmasının akabinde Toplu Konut Yönetimi (TOKİ) aracılığıyla 1 kilometre uzaklıkta inşa edilen 123 meskende ise hala 215 kişi ikamet ediyor.

Kimi vakit neredeyse hiç kimsenin bulunmadığı “sessiz köy” bugünlerde sonbahar renkleriyle görünümler sunuyor. Etraf sakinleri bilhassa hafta sonlarında baraj kenarında piknik yaparak bu sessizliğin keyfini çıkarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu