Haber

Örsan Öymen’den Kılıçdaroğlu’na: 12 seçimi kaybetti, hepsinde bıçaklandı mı?

CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen, CHP’nin Ankara’da düzenlenen 38. Olağan Kongresi’nde konuştu.

Öymen’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

12 SEÇİMDE DE TEHLİKE Mİ OLDU? Gerçekleri olduğu gibi sunmamız gerekiyor. Sayın Başkanımız sırtından bıçaklandığını söyledi. 13 yılda 12 seçim kaybetti, hepsinde sırtından bıçaklandı mı? Mümkün mü? Dünyanın hangi ülkesinde görüldü? 13 yılda tüm seçimleri kaybetmenize rağmen başkanlık koltuğuna oturmanız nasıl açıklanabilir? CHP’nin oyu yüzde 22-26 bandında kaldı. Yüzde 48 önemli bir oy ama önceki seçimlerde adayların toplam oyu yüzde 48’di.

39 MİLLETVEKİLİMİ HEDİYE ETTİK: Gerçek bir değişim yaratmamız gerekiyor. Bu seçimlerin kaybedilmesinin birçok nedeni var. Parti içinde demokrasinin olmayışı ve kararların oligarşik bir yapı tarafından alınması hatalara yol açtı. Oyları 39 milletvekilinin yüzde 2-3’ünü geçmeyen partilere teklif ettik. Şimdi anayasa değişikliği oylaması yapılacak. Bu milletvekilleri AK Parti ile işbirliği yaparsa bunun sorumlusu kim olacak? Genel merkez örgütün lideri değil, örgütün sözcüsü olmalıdır. İki seçimi kaybeden birinin bir daha genel başkanlığa aday olmaması gerekiyor.

GENEL LİDER SOL’U İYİLİK İÇİN DEĞERLENDİRİYOR: Sayın Genel Lider, fark yaratanların sağı solu bilmediğini söyledi. Kimi kastettiğini bilmiyorum. Sayın Başkanın söyledikleri doğru değil. Parti sağa kaydı. Genel Lider solun hayırsever olduğunu düşünüyor. Sol, sistemi değiştirmekle ilgilidir. Laiklik unsuru yönetim tarafından ihmal edilmiştir. AK Parti din devleti kuruyor, buna karşı çıkamayız. Bunu kabul etmiyoruz. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu