Haber

Mike Pence, 2024 başkanlık seçimleri için yarışacak

YENİ Eski ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in önümüzdeki hafta 2024 başkanlık seçimleri için adaylığını açıklaması bekleniyor.

Amerikan basınında yer alan habere göre, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Yardımcısı Pence, Iowa eyaletinde yapacağı bir konuşmayla gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti’den adaylığını açıklayarak başkanlık kampanyasına başlayacak. 7 Haziran’da

“Eski patronu” Trump’a rakip olacak olan Pence, anketlerde Trump ve Cumhuriyetçi aday arkadaşı Ron DeSantis’in ardından en çok tanınan isim olarak öne çıkıyor.

Ancak Morning Consult’un 26-28 Mayıs tarihlerinde yaptığı ankete göre Cumhuriyetçi seçmenlerin yüzde 56’sı Trump’ı, yüzde 22’si DeSantis’i desteklerken, Pence’in desteği yüzde 5 seviyesinde.

Cumhuriyetçi Parti’den adaylığını şimdiden açıklayan diğer isimler arasında ABD’nin eski BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, genç multimilyoner Vivek Ramaswamy, iş adamı Perry Johnson, muhafazakar siyahi radyo sunucusu Larry Elder, Senatör Tim Scott ve siyasetçi Asa Hutchinson yer alıyor.

Demokrat Parti’den Başkan Joe Biden, eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin yeğeni, Robert F. Kennedy Jr. ve yazar Marianne Williamson adaylıklarını resmen açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu