Haber

Mehmet Akif Ersoy, doğumunun 150. yılında Esenler’de anılacak

İstiklal Marşı’nın yazarı İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy, doğumunun 150. yılında Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyumla anılacak.

Ersoy’u ve döneminin sosyolojisini genç kuşaklara anlatmayı amaçlayan “Doğumunun 150. Yıldönümü Mehmet Akif Sempozyumu” belediyeden yapılan açıklamaya göre, 20-27 Aralık tarihlerinde Esenler’deki 16 lisede düzenlenecek. 17 oturumda 52 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

52 bildiri sunulacak

“Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası” boyunca devam edecek olan sempozyumun sonunda 52 bildiri sunulacaktır. Ayrıca bildiriler kitaplaştırılarak kamuoyu ile paylaşılacak ve sempozyuma katılan öğretmen ve öğrenciler için “Mehmet Akif” konulu Ankara gezisi yapılacak.

10 kitaptan oluşan Mehmet Akif seti öğrencilerin beğenisine sunulacak.

Sempozyumun açılış oturumunu Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde “İstiklal’den İstiklal’e” başlığıyla gerçekleştirecek. Başkanlığını Prof. Mehmet Akif “Türkiye’nin Milli Refleksi” başlıklı bildirileriyle konuşmacı olacak.

Sempozyum ortasında yazar Tarık Sezai Karatepe, Mehmet Nuri Yard, Özcan Ünlü, Şakir Kurtulmuş, Ahmet Anapalı, Osman Koca, Fatih Akbaba, Ali Ayçil, Prof. Dr. Mehmet Güneş, İlhan Kurt, Erol Erdoğan, Süleyman Ragıp Yazıcılar , Abdullah Yalın Karadağ, Yusuf Tosun, Erhan Genç ve Dr. Alim Kahraman’ın da yer aldığı etkinliğe edebiyat ve sanat dünyasından çok sayıda isim katılacak.

Sempozyum kapsamında Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Akif’in Çizgisi” başlıklı stant da ziyaretçilerin ilgisine sunulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu