Ekonomi

Libya’nın tüm fuar alanlarını Türk şirketi işletecek

Nobel Şirketler Kümesi, Libya’daki tüm fuar alanlarının ortak işletilmesi için Libya Uluslararası Fuarcılık Kurumu ile anlaşmaya vardı. Protokole göre Libya Maliye ve Ticaret Bakanlığı, ülkesindeki yerel şirketleri organize edecek.

Anlaşmaya ilişkin açıklama yapan DEİK Türkiye-Libya İş Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, Libya ile ticaret hacminin 2000’li yıllarda 96 milyon dolar, 2011’de ise 1 milyar dolar olduğunu söyledi. Son 2-3 yıldır bu rakamın yeterli olmadığını söyleyen Karanfil, “Libyalı kardeşlerimiz ve biz ticaretimizin 15 milyar dolara ulaşma hedefine ulaşacağımıza inanıyoruz. Bu açıdan bugün imzalanan anlaşmanın değeri çok önemlidir” dedi.

İmza töreninde konuşan Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, iki ülke arasındaki tarihi bağların özellikle ekonomi ve ihracat açısından çok daha güçleneceğini söyledi. Çelik şöyle devam etti:

“Türkiye’nin yaklaşık 50 yıllık fuarcılık tecrübesini, portföyünü ve verilerini Libya’ya taşıyacağız. Türkiye’de fuarcılık sektörü artık sadece yurt içi ve yurt dışı fuarlar düzenlemekle kalmıyor. Benzer bir anlaşma ile Ural Expo fuar alanında da çalışmalara başladık. Ural bölgesi ve tüm bölgenin Türkiye’ye gelmesiyle ilgili görüşmelerimizi bu ay içerisinde sürdürüyoruz.”

haber-bozuyuk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu