Haber

Kayseri’de Kayıp Tıp Fakültesi Öğrencisi Aranıyor

KAYSERİ’de 11 gündür kendisinden haber alınamayan tıp fakültesi öğrencisi Ahmet Enes Tekin’i (25) arama çalışmaları sürüyor. Tülay Tekin (57), oğlunu en son birlikte gittikleri hastanede gördüğünü söyleyerek ‘Ben tuvalete gidiyorum’ diyerek yanımdan ayrıldı. bir daha görmedim çok korkuyorum Ne olur oğlum gelsin dedi. Baba Osman Tekin (60) ise Ahmet’in tıp fakültesini sevmediğini öğrenerek bizleri kırmamaya devam etti. İstemiyorsan okuma oğlum. Yerine gel. Konuta gelmek istemiyorsanız, nerede olduğunuzu bana bildirin.

Talas ilçesinde yaşayan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Ahmet Enes Tekin, 21 Temmuz’da annesiyle birlikte hastaneye gitti. “Tuvalete gidiyorum” diyerek annesinden ayrılan Ahmet Enes ,’dan bir daha haber alınamadı. Tekin’in hayatından endişe eden ailesi, durumu polis ekiplerine bildirerek kayıp başvurusunda bulundu. Polis, jandarma, AFAD ve ANDA ekipleri, ilçenin çeşitli yerlerinde duvar ve direklere kayıp beyanı asılan Ahmet Enes Tekin için arama çalışması başlattı. Ekipler, Tekin’in en son görüldüğü Tavlusun Mahallesi’ndeki Derevenk Viyadüğü’nde çalışmalarını sürdürüyor.

‘SORUMLULUK DEĞİLDİ’

Ahmet Enes’in annesi Tülay Tekin yaşananları şöyle anlattı: Hastanede randevumuz vardı. Kaybolduğu günün sabahı beraberdik. Onu en son hastanede görmüştüm. ‘Ben tuvalete gidiyorum’ deyip yanımdan ayrıldı. Sonra bir daha görmedim. Hayatımdan korkuyorum. O kadar sorumsuz bir çocuk değildi, bizi bekletmezdi. Yürüyüşe çıkarken bile bize haber vermeden evden çıkmazdı. Şimdi çok korkuyorum. uyuyamıyorum Lütfen oğlum, gel. Evlat, lütfen evine geri dön. Yalvarırım geri dön. Kendi hırslarımızın kurbanı oldunuz. İstediğini yap oğlum. Lütfen geri dön. Dostlarınıza sesleniyorum; lütfen yardım et. Ben bir anneyim. Lütfen oğlumu getirin, ifadelerini kullandı.

‘BU KADAR UZAKTA OLAMAZ’

Peder Osman Tekin ise Ahmet Enes’i en son 21 Temmuz saat 09.00 sıralarında gördü. O zamandan beri rastgele bir haber almadık. Aslında o bir tıp fakültesi öğrencisiydi. Onun durumunda, tavrında hiçbir değişiklik olmadı. İçine kapanık bir çocuktu. Çok konuşmadı. Arkadaşlarıyla derin sohbetler ederdi. Her şey akla gelebilir. İyi yönleriyle kendimizi avutmaya çalışıyoruz ama her ihtimali de düşünüyoruz. Bu kadar uzun süre ayrı kalmak mümkün değil. Geçen yıl arkadaşlarıyla tatile gitti. Tatilinde 10 kez telefonda görüştük. Her şeyi anlatacağını söyledi.

‘Yaşadığını bilmemiz bize yeter’

Osman Tekin oğluna seslenerek şunları söyledi:

Tıp fakültesini sevmediğini öğrendik, bizi kırmamak için sırf biz istedik diye devam etti. İstemiyorsan okuma oğlum. Herkes okuyarak geçimini sağlamaz. Yerine gel. Evine gelmek istemiyorsan, nerede olduğunu bana haber ver. Arkadaşlarınıza da sesleniyorum. Böyle bir zulüm yok. En ufak bir bilginiz varsa lütfen bizimle iletişime geçin. Sağlıklı ve diri olduğunu bilmemiz bize yeter. Son arama Malatya yolu üzerinde viyadük altında yapıldı. Ama ne kadar ileri gittiklerini bilmiyorum. Polisler gelene kadar orada bekledim. Bize yardımcı olan herkese teşekkür ederiz.

‘TÜM SIRLARINIZI SAKLIYORUM’

Ahmet Enes’in ağabeyi Aydın Tekin (26) de sabah erken saatlerde annemle birlikte hastaneye gitti. Sokak sokak, kamera kamera inceliyoruz. Çok çaresizdik. Bizim için çok güçlü. Hiçbir şey yapamadık. Sadece AFAD’dan yeterli haber bekliyoruz. Erkek kardeşim; Kimseye ulaşamıyorsanız benimle iletişime geçin. Tüm sırlarını saklıyorum. Gelmek istemezsen haber ver. Doğru olduğunu bilelim dedi.

cinarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu