Haber

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Suriye’de can kaybı 3 bin 317’ye yükseldi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, komşu ülke Suriye’yi de yerle bir etti. Suriye’deki depremlerden etkilenen İdlib, Halep, Hama, Lazkiye ve Tartus vilayetlerinde 6 Şubat’tan bu yana arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

REJİM KONTROLLÜ BÖLGEDE 1347 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Esad rejiminin haber ajansı SANA’nın haberine göre, depremde rejimin kontrolündeki Halep, Lazkiye, Hama ve Tartus vilayetlerinde 1347 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 295 kişi de yaralandı.

1970 MUHALEFETLERİN DENETİMİNDEKİ BÖLGEDE İNSANLAR HAYATINI KAYBETTİ

Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde çok sayıda bina yıkıldı veya hasar gördü. Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Sivil Savunma (Beyaz Baretliler), yerel makamlar, sağlık kuruluşları ve yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye’nin İdlib ile Fırat Kalkanı ve Zeytin Bölümü operasyon bölgelerinde en az 1970 kişi hayatını kaybetti. 2.950’den fazla. daha fazla insan yaralandı. Muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde kurtarma çalışmalarına Suriye Ulusal Ordusu (SMO) mensupları da katılıyor.

ACİL ÇAĞRI

Evleri yıkılan veya hasar gören depremzedeler geceyi sokaklarda veya derme çatma çadırlarda geçiriyor. Suriye’nin kuzeyindeki bölgelerdeki yerel sivil toplum kuruluşları acil yardım çağrısında bulunuyor.

altinordu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu