Haber

İsrail yanlışlıkla Mısır noktasını hedef aldı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın 7 Ekim sabahı “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir saldırı başlatmasının ardından devam ediyor.

İsrail ordusu, Mısır sınırına yakın Kerem Ebu Salim bölgesindeki bir Mısır noktasının yanlışlıkla hedef alındığını duyurdu.

İsrail ordu sözcüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kısa bir süre önce İsrail ordusuna ait bir tank, yanlışlıkla sınıra yakın Kerem Şalom (Kerem Ebu Salim) bölgesinde Mısır mevzisine ateş açarak bir mevziyi vurdu.” ifadelerine yer verildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan’daki Hizbullah’ın savaşa girerek “hayatımın hatasını” yapacağını söyledi.

“Hizbullah savaşa girmek isterse Temmuz 2006 Savaşı’nı kaçıracak”

İsrail Başbakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Netanyahu, ülkenin kuzeyindeki askeri üssü ziyareti sırasında oradaki askerlere yaptığı konuşmada, onların “varoluş savaşı verdiklerini” savundu.

İsrail’in “kuzeydeki tehdidi durdurmak, güneyde ise Hamas’ı yeryüzünden silmek için” iki savaş yürüttüğünü belirten Netanyahu, Hizbullah’ın şu anda savaşa girmek isteyip istemediğini bilmediklerini ifade etti.

Netanyahu, Hizbullah ve Lübnan’ı hedef alan açıklamasında şunları söyledi:

“Hizbullah savaşa girmek isterse Temmuz 2006 Savaşı’nı kaçıracaktır. Hayatının hatasını yapacaktır. Onu hayal bile edemeyeceği bir güçle sakat bırakacağız. Bu Hizbullah ve Lübnan için felaket olur. Biz hazırız. herhangi bir senaryo.”

Filistinlilerin evleri hedef alındı

Gazze İçişleri Bakanlığı, İsrail güçlerinin abluka altındaki bölgedeki Filistinlilerin meskenlerini hedef alan son saldırısında ölü ve yaralıların olduğunu duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin Gazze şehrinin Pir Rıdvan ve El Basra mahallelerindeki meskenlere hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

Hava saldırısı sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

“Hastane ve ambulanslara akaryakıt yardımında bulunun” çağrısı

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, hastanelere yakıt ikmali yapılmamasının, 38’i çocuk 1.100 böbrek yetmezliği hastasının hayatını tehdit edeceğini vurguladı.

Kudra, hastanelere ve ambulanslara akaryakıt sağlanması için davette bulundu.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir baskın başlattı.

Gazze’den İsrail’e binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar da Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek ele geçirdi.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girdi ve İsrail ordusu onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 306’sı asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldüğü, 5.132 İsraillinin yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği baskınlarda 1873’ü çocuk, 1023’ü kadın olmak üzere 4 bin 651 kişinin öldüğünü, 14 bin 245 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 90 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

İsrail’in Gazze’ye saldırısında 18 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 24 Hizbullah üyesi ve biri gazeteci olmak üzere 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan’ın düzenlediği baskınlarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

haber-yomra.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu