Ekonomi

FTX kurucusu Bankman-Fried ifade vereceğini söyledi: FTT tokeni hızla yükseliyor

Investing.com – FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in ABD Senatosunda FTX’in çöküşüyle ​​ilgili yaklaşan duruşmaya katılıp katılmayacağı hafta boyunca polemik konusu oldu.

Bankman-Fried, bugün yaptığı açıklamada sözlerini söylemek için duruşmada hazır olacağını söyledi.

Bahisle ilgili attığı tweet’te Fried, şirketin hızlı çöküşüyle ​​ilgili sınırlı bilgiye sahip olmasına rağmen önümüzdeki hafta Salı günü yapılması planlanan oturumunda bir konuşma yapacağını söyledi.

bankacı-kızarmış Hafta başında, şu an FTX’in çöküşü hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı için bir açıklama yapamayabileceğini söyledi. Bunun üzerine ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Lideri Kaliforniyalı Demokrat Maxine Waters, bildiklerinin komiteye şu an yardımcı olmaya yettiğini, toplayacağı diğer bilgileri ise önümüzdeki oturumlarda paylaşabileceğini belirterek, şu ifadelere yer verdi: son basın bültenleri.

Fried ile ilgili gelişmeler devam ederken Maxine Suları, bir adım daha ileri giderek, FTX’in kurucusu hafta sonuna kadar oturum davetine yanıt vermezse komitenin bir mahkeme celbi çıkaracağını ima etti.

Bunun üzerine Bankman-Fried, bugünkü oturuma katılmayı kabul etti ve FTX ABD’nin ödeme gücü, uluslararası müşterilere ödeme yapma yolları, çökmeye neyin sebep olduğu ve kendi başarısızlıkları gibi konularda bilgi verebileceğini söyledi.

yeni FTTToken ihraç teklifi piyasayı heyecanlandırdı

Ayrıca Twitter’da kripto şubesinin değerli hesaplarından Wu Blockchain bir teklifte bulunarak FTX borsasının tekrar aktif hale getirilmesini, yeni bir FTT token çıkarılmasını ve bu kripto paranın alacaklılara dağıtılmasını önerdi.

Teklif, kripto endüstrisinin saygın isimlerinden biri olan Ran Neuner tarafından coşkuyla karşılanırken, Sam Bankman-Fried tweet’e verdiği yanıtta teklifi destekleyeceğini söyledi.

Bu gelişmelerin ardından iflas eden FTX’in yerel kuruluşu FTT hızlı bir yükseliş gördü. Bugün %50 artışla 1,33 dolardan 1,95 dolara sıçrayan FTT, son saatlerde yönünü aşağı çevirerek düzeltmeye girdi ve şu anda 1,6 dolar bandında hareket ediyor.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu