Haber

Faik Öztrak: “Pandemi Sonrası Sanayi Üretimi İlk Kez Kasım Ayında Düştü”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre sanayi üretiminin pandemiden bu yana ilk kez gerilediğine ve enflasyona rağmen üretimin yavaşladığına dikkat çekerek, “Faizler düşecek, TL değer kaybedecek. değer, üretim ve ihracat artacak, rezervler artacak, TL yükselecek” diyen sözde değer artsın diye pazarlanan, enflasyon düşecek modelden geriye ne kaldı? Korkunç enflasyon, rekor dış açık, zorunlu rezervler, yavaşlayan ekonomi… İşte sahte ekonomistin oyunları bunlar.”

Türkiye İstatistik Kurumu bugün sanayi üretiminin yıllık bazda yüzde 1,3 azaldığını açıkladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından sanayi üretimindeki düşüşü değerlendirdi. Öztrak şu bilgileri paylaştı:

“TİCARİ KREDİ FAİZİ 4 PUAN DÜŞÜRÜLDÜ, ENFLASYON 84’E ÇIKTI”

Eylül 2021’de “Faiz sebep, enflasyon sonuç” diyerek faiz indirimlerine başladıklarında Türkiye’de enflasyon yüzde 20, ticari kredi faizleri yüzde 21, sanayi üretimindeki artış ise yüzde 9 oldu. Kasım 2022’de enflasyon yüzde 84, ticari kredi faizleri yüzde 17 oldu. Sanayi üretimindeki gerileme ise yüzde 1,3 oldu.

“PANDEMİ SONRASI ENDÜSTRİYEL ÜRETİM KASIM AYINDA İLK KEZ DÜŞTÜ”

Atılan taş korkan kurbağaya değdi mi? ‘Para politikasını küçümsedik’ denilerek korkunç bir enflasyon tsunamisi yaratıldı. Enflasyonun ezdiği faiz oranlarına rağmen 2022 yılının ikinci yarısında sanayi üretiminde bir yavaşlama yaşanırken, pandemi sonrası ilk kez Kasım ayında sanayi üretimi düştü.

“YANLIŞ EKONOMİSTİN İHTİŞAMI BUDUR”

‘Faizler düşecek, TL değer kaybedecek, üretim ve ihracat artacak, rezervler artacak, TL değer kazanacak, enflasyon düşecek’ diye pazarlanan sözde modelden geriye ne kaldı? Korkunç enflasyon, rekor dış açık, zor durumdaki rezervler, yavaşlayan ekonomi… İşte sahte iktisatçının oyunları.”

koycegiz-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu