Haber

“Erdoğan’ı Seviyorum” afişlerini kaldıran CHP’li başkan hakkında soruşturma izni! 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu ve beraberindekiler, geçen yıl mart ayında ilçenin çeşitli noktalarına “Erdoğan’ı Seviyorum” yazılı afişler asmıştı. Bu afişleri kaldıran Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel’e inceleme izni verildi. Bakanlığın soruşturma izni, Şengel’in itirazı üzerine Danıştay’a taşındı. İtiraz üzerine Danıştay 1. Dairesi, “Erdoğan’ı Seviyoruz” afişlerini kaldırtan ve “Tek Aşkımız Atatürk” resimleri astıran Şengel hakkında soruşturma açılabileceğine karar verdi.

2 YILA KADAR HAPİS

Önder Şengel’e pankartları toplattığı için 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Karar CHP’nin tepkisini çekti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Saray rejiminde hukuku uygulayanlar değil, hukuksuzluk yapanlar haklıdır. Yani Saray adına işlenen hukuksuzluklara göz yumulması istenmektedir. Yapacağız.” Göz yummayacağız! Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu algı oyunlarıyla sandıkta boğulacaksınız. Adalet yerini bulana kadar da takipçisi olacağız. Filiz Ceritoğlu Şengel yalnız değil.”

NE OLDU?

İzinsiz asılan afişler, Selçuk Belediyesi zabıta ekipleri tarafından iki kez kaldırıldı. Gerginliğe neden olan olayın ardından Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel’in talimatıyla ilçedeki tüm reklam panoları “Tek Aşkımız Atatürk” yazılı Atatürk’ün kalpli resimleriyle süslendi.

ŞENGEL “SEVGİLERİMİZİ” GÖNDERİYORDU

Geçen yılki tartışmaların ardından sosyal medya hesabından ‘Andımız’a gönderme yapan Şengel, “Senin belirlediğin yolda, koyduğun hedefe yürüyeceğiz” diyerek Atatürk fotoğraflarının yer aldığı billboardları paylaşmıştı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de ilçeye gelerek AK Partililerin tepkisini çeken Şengel’e destek verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu