Haber

Çorum İl Jandarma Komutanlığı Okullarda Eğitim Veriyor

Çorum İl Jandarma Komutanlığı, kentteki okullarda öğrenci ve velilere zararlı alışkanlıklar, element bağımlılığı, çevrenin ve hayvanların korunması konularında eğitimler veriyor.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı farklı birimlerden ekipler, bireylerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla ziyaret ettikleri okullarda öğrencilere uyuşturucunun zararlı etkileri, yabancılarla temas, küresel ısınma, ormanların korunması gibi konularda bilgi veriyor. çocuklukta hassas bireyler olarak.

Eğitim sırasında çocukların kendilerini rahatsız eden şüpheli durum veya davranışları öğretmenlerine ve ailelerine bildirmeleri de isteniyor ve acil durumlarda 112 Acil Servisi’nden yardım alabilecekleri öğretiliyor.

Okul ziyaretlerinde velilere “En İyi Narkotik Polis Anne Projesi” kapsamında uyuşturucu bağımlılığı konusunda eğitimler verilerek, uyuşturucu kullanımına işaret eden durumlarda ne yapılması gerektiği ve çocuklarını gözlemlemeleri gerektiği anlatılıyor.

İl Jandarma Komutanlığı Aile, Çocuk, Kadın Şube Amiri ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Büyük Düvenci beldesindeki Düvenci İlk ve Ortaokulunu ziyaret ederek öğrencilerle buluştu.

Alanında uzman jandarma görevlisi tarafından verilen eğitimde öğrencilere ileriki hayatlarında faydalı olabilecek bilgiler verildi.

Eğitim sırasında jandarmanın narkotik köpeği “Aşık” da arama gösterisi yaptı.

Aşık, okul bahçesinde yapılan gösteride bir aracın farklı yerlerine gizlenmiş uyuşturucu maddeyi buldu.

5’inci sınıf öğrencisi Meryem Türk, aldığı eğitim sayesinde çevrenin korunması gerektiğini, fidan dikimi ile birçok doğal afetin önlenebileceğini öğrendiğini söyledi.

İl Jandarma Komutanlığından alınan bilgiye göre ekipler, 2023 yılında 25 ilk ve ortaokulu ziyaret ederek 1.320 öğrenciye eğitim verdi.

Okullarda eğitim faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu