Haber

Çin’in Kullanılmış Araba Pazarı 2023’te İstikrarlı Bir İyileşme Bekliyor

Pekin, Çin’in Chaoyang bölgesindeki Jianguo yolunda hareket halindeki araçlar, 3 Ocak 2023. (Fotoğraf: Ju Huanzong/Xinhua)

PEKİN, 20 Şubat (Xinhua) — Çin’in kullanılmış otomobil pazarının bu yıl 20 milyon adede ulaşan satış hacmiyle istikrarlı bir toparlanma göstermesi bekleniyor.

Çin Otomobil Satıcıları Derneği’nden alınan veriler, Ocak ayında Çin’de yaklaşık 1,25 milyon kullanılmış otomobilin alınıp satıldığını ve toplam işlem maliyetinin 78,03 milyar yuan’a (yaklaşık 11,36 milyar USD) ulaştığını gösterdi.

Ticaret hacminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15,93 azaldığını kaydeden dernek, bu düşüşün birden fazla bayinin dükkanlarını erken kapatarak memleketlerine dönmeleri ve aileleriyle bir araya gelmelerinden kaynaklandığını bildirdi. Bahar Şenliği sırasında ticaret döngüsü kısaldı.

Öte yandan bir hafta süren Bahar Bayramı tatili öncesi talep artışına vurgu yapan dernek, mağazaları ziyaret eden müşteri sayısının arttığını ve stokların daha hızlı boşalmasının pazarda sağlam bir toparlanmaya işaret ettiğini söyledi.

Dernek ayrıca Şubat ayında yıllık satış artışı olduğunu iddia ediyor ve 2023’te bölümün toparlanmasını öngörüyor. Anket bilgilerine göre, kullanılmış araba satıcılarının yaklaşık yarısı bu yıl ticaret hacminde yüzde 20’den fazla büyüme bekliyor.

pursaklar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu