Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Deniz Baykal’ın mezarını ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Son seçimlerde bize 11 büyükşehir emanet eden milletimizin emanetine saygı duyduk. Onların emanetine çok iyi sahip çıktık. Şimdi onlardan emanet için 5 yıl daha süre istiyoruz. Ankara’da siyasetçiler ittifak kuramayabilir ama millet sandıkta ittifak kuracaktır.” söz konusu.

Özel ve beraberindekiler, 11 Şubat 2023’te hayatını kaybeden eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Devlet Mezarlığı’ndaki mezarını ziyaret etti.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Baykal’ın oğlu Ataç Baykal, babasının ölümünün büyük bir boşluk yarattığını, bugün bu boşluğun doldurulmasına büyük ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ataç Baykal, “İnşallah yeni yönetimimizle değişen şartlara ayak uyduracağız. Önümüzdeki yıllarda göğüslerimiz tok gelip babamın mezarı başında daha güzel anılarla dinleneceğiz.” dedi.

“Partinin Başkanı olarak huzurunuzda bulunmak benim için büyük bir onurdur.”

Başkan Özgür Özel de Baykal’ı rahmet ve minnetle andığını belirterek, sosyal demokrasiye ve CHP’ye sadece emek değil ömür vermiş bir liderin huzurunda olduklarını söyledi.

Özel sözlerine şöyle devam etti:

“Ölümünün birinci yılında partinin genel başkanı olarak orada bulunmak benim için hem büyük bir onur, hem de omuzlarımda büyük bir yük. Çünkü siyasette vefa tartışmaları var. Bir partinin önceki lideri olsa bunun da bir yolu vardır.İlk lider olsa bile son lider olsa bile onun partisini iktidar yaparsanız sadakat göstermiş olursunuz.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini yaptığımızda Deniz Baykal, İnönü, Ecevit ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti iktidarıyla, önceki liderlerimize bağlılığımızı göstereceğiz. Baykal’ın “Mezarında bunun sözünü veriyoruz. Bundan sonra CHP ailesinin birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye’ye güzel günler getirmesini temenni ediyorum. Partimizde çok önemli görevlerde görev yapan ve bana katkı sağlayan Genel Başkanımız Muharrem İnce ve teşkilatına burada yanımızda oldukları için teşekkür ediyorum.”

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Deniz Baykal’ın kendisini tahttan indirerek milletin karşısına çıkardığını belirterek, “O bir devlet adamıydı. ‘Mesele partinin oy oranı değil, meseledir’ dediğini çok duydum. önemli olan ülkedir.’ Allah rahmet eylesin. O benim efendimdi. Mekanı cennet olsun.” söz konusu.

Konuşmaların ardından Özel, İnce ve beraberindekiler Deniz Baykal için dua ederek mezarına karanfil bıraktı.

“Bütün belediye başkanları gücünü sandıktan alır.”

Merhum Bülent Ecevit’in kabrini de ziyaret eden Özel, Devlet Mezarlığı’ndan çıkarken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta, “Bilmelisiniz ki buranın belediye başkanı, Cumhurbaşkanının eli üzerinde olduğu sürece Zonguldak çok farklı bir yere gelecektir.” Sözlerinin hatırlatılması üzerine Özel, Erdoğan’ın Hatay’da yaptığının benzerini Zonguldak’ta da yaptığını söyledi.

Özel, “Recep Tayyip Erdoğan’ın milli iradeden elini çekmesi gerekiyor. Yaptığı tamamen milli irade gaspıdır.” dedi.

Özgürce oy kullanılabileceği için milli iradenin kutsal olduğunu belirten Özel, “Oy, Recep Tayyip Erdoğan’a verildiğinde kutsal değildir, verilmediğinde de kirli değildir. Tıpkı Erdoğan’ın gücünü milletten aldığı gibi.” Sandık, tüm belediye başkanları gücünü sandıktan alır. Asıl patron millet olduğu gibi, belediye başkanlarının ve cumhurbaşkanının da yetkisi vardır.” “Belirleyici olan millettir. Bunun dışındaki her açıklama milli iradeye saygısızlıktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine, “Özgür Efendi sesini yükseltmiyor, kavga etmiyoruz” dedi. Özel, “Ancak Özgür Efendi kendisine en düşük emekli maaşını hatırlatıyor, maddi sıkıntıları, enflasyonu hatırlatıyor ve biz Türkiye’de bunları konuşuyoruz. Bizden bu konuyu konuşmamamızı değil, kendisine hakaret etmemizi istiyor. Genel seçim ortamında, genel seçim atmosferinde sorun değil kavga vardır.” “Bırakın konuşulsun. Ben onun seviyesine inmemeye çok kararlıyım.” sözlerini kullandı.

“Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük ittifakına doğru yol alıyoruz.”

DEM Partisi’nin Ankara ve İstanbul’da kendi adaylarını göstermesinin seçimleri nasıl etkileyeceği yönündeki soruya Özgür Özel, şöyle konuştu:

“Bu mikrofonlar neden Bahçeli’nin önüne gitmiyor? Bahçeli bu sabah demli çay mı içiyordu? Bu mikrofonlar neden Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne gitmiyordu? Terörle iş birliği mi yaptı? İlk gün söyledim Başak Demirtaş ve Açıklanan adayların her biri aday olabilecek en iyi adaydır.” “Her partinin demokratik hakkıdır. Aday göstermek her partinin en demokratik hakkıdır. Kimsenin aday gösterip göstermemesine müdahale etmiyoruz. Bir parti aday göstermezse mayalanır ama ne zaman aday gösterilirse.” Aday gösteriyor, demlenmemiş iftirası, bu sabah demli çay içenlere, Devlet Bahçeli’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a sorun.”

Tüm siyasi partilerle açık iletişim halinde olduklarını kaydeden Özel, “DEM ile görüşmemiz gözlerinizin önünde. Ancak bazı toplantıları kimin, hangi kanallarda, ne şekilde, ne vaatlerle yaptığını soruyor insanlar. Kimsenin aday göstereceği adaya ya da kimsenin aday göstermeyeceği adaya itirazımız yok, minnettarız.” “Ancak aday göstermezlerse bizi dünyalar dolusu hakarete layık görenlerin artık bu millete bir özür borcu var.” söz konusu.

Özel, AK Parti’nin Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Aziz Yeniay’a dünkü saldırının demokrasiye karşı yapıldığını ve bunu kendi adaylarına saldırı olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Seçim atmosferinde tüm adaylar özgürce propaganda yapabilir, sandıklar ve seçmenler özgürce propaganda yapabilir. Baskı altında olmazsa en özgür propaganda ve barışçıl seçimler yapılabilir.” “Umarım öyle olur. Tüm adaylara ve tüm siyasi partilere başarılar diliyoruz.” dedi.

Partisinin adaylarının büyük ölçüde belirlendiğini belirten Özel, Türkiye’nin bugüne kadarki en büyük ittifakı için yola çıktıklarını ve bu ittifakın adının “Türkiye İttifakı” olduğunu söyledi.

Özel şunları söyledi:

“Son seçimlerde bize 11 büyükşehir emanet eden milletimizin güvenine saygı duyduk. Onların emanetini çok iyi karşıladık. Şimdi kendilerinden emanet için 5 yıl daha süre istiyoruz. Siyasetçiler bunu yapamayabilir.” Ankara’da ittifak olur ama millet sandıkta ittifak kurar. Türkiye’nin umudu Türk ittifakıdır. Son seçimde ittifakların büyük başarılarını ortaya koyan seçmenler hâlâ kütüklerde kayıtlı. O seçmenler Türk ittifakını büyütmeye devam edecek, şehirlerimizi çalmayan, şehirlerimizi yok etmeyen, yeşil alanları yok etmeyen, yabancılara gayrimenkul vermeyen, şehre karşı suç işlemeyen liderlerimizle misyonlarına devam edin. Arazi rantını oluşturmak, sosyal belediyecilikle yoksulların haklarını korumak. .”

“Milletin sesini duymak sandık önündeki en değerli göstergedir.”

Özgür Özel, Lütfü Savaş’ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığına ilişkin soru üzerine, tüm bölgelerdeki adaylarını yoğun anket süreçleriyle belirlediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Geniş örneklemlerle yapılan bu araştırmalar bize bir şehirde hata yaptığımızın sinyalini veriyorsa bu değerlendirilir. Meydanda yükselen bazı sesleri duymak da önemlidir, fikir verir ama milletin sesini duymak da önemlidir. Sandık öncesi en önemli gösterge, çok yüksek örneklemlerle yapılan anketlerde bir şey görürsek, biz müdahale ederiz. Görürsek müdahale ederiz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP’nin Etimesgut Belediyesi başkan adayı Erdal Beşikçioğlu ve bazı partililer de Baykal’ın mezarını ziyaret etti.

cildir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu