Haber

BinBin’den scooter koleksiyonuyla ilgili açıklama!

İstanbul Kadıköy ‘de belediye ekiplerinin kaldırımda duran scooterları toplayarak 49 bin 360 TL para cezası uygulaması hem ülke hem de sosyal medyanın gündeminde büyük yer buldu. Sosyal medyada bazı kullanıcılar kaldırımları işgal eden araçların toplanmadan önce işlenmesi gerektiğini savunurken, bazı kullanıcılar belediyenin bu atılımının gerçek olduğunu savundu.

Tabii bu olaydan sonra gözler elektrikli scooter kiralama hizmeti veren firmalara çevrildi. Scooter firmaları, İstanbul gibi trafik sorunu yaşanan büyük şehirlerde scooter ile ulaşımın çok daha pratik ve çevreci olduğunu savunuyor.

Elektrikli scooter için toplama kararı: Seagull CEO’sundan açıklama!

Tahsilat olayıyla ilgili BinBin’den açıklama geldi

Bu hizmeti sunan şirketlerden biri olan BinBin, konu hakkında resmi bir açıklama yaptı;

Elektrikli scooter, İstanbul gibi trafik sorununun yaşandığı büyük şehirlerde ulaşıma çevreci ve pratik bir alternatif olarak tüm dünyada hızla yaygınlaşıyor. BinBin olarak trafikteki bu yeni araçların şehir hayatını destekleyecek şekilde var olması için yapılan tüm düzenlemeleri canı gönülden destekliyoruz.

Başta scooter olmak üzere tüm mikromobilite ve paylaşımlı ulaşım çözümlerinin uzun vadeli sürdürülebilirliği için bunun değerli olduğuna inanıyoruz.

Bu kapsamda konu ile ilgili çıkarılan yönetmeliklere hızla uyum sağladığımız için yerel yönetimlerle yakın çalışmaya ve işbirliğine özen gösteriyoruz. Park halindeki scooterların yayaları rahatsız etmemesi için park yerlerinin önemine inanıyoruz.

Bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ile gerekli bilgileri paylaşarak scooter yoğunluklarını belirlemelerine ve ortaya çıkan ısı haritasına göre daha aktif oluşturacakları park alanlarını belirlemelerine yardımcı oluyoruz.

Ayrıca BinBin olarak herkesin örnek alacağı scooter park istasyonu çalışmamızı departmana girdiğimiz günden beri geliştiriyor ve uyguluyoruz. Bugün prestijiyle 8 ilde toplu taşıma durakları, alışveriş merkezleri önlerinde 58 scooter park istasyonu kurduk.

Yeni istasyon oluşturma çalışmalarımız aralıksız devam etmekte olup, 2023 yılı sonuna kadar park istasyonu sayısını 5 kat artırmayı hedefliyoruz. Saha gruplarımız, hatalı park edilen araçları en kısa sürede toplamak için azami gayreti gösteriyor.

Kullanıcılarımızı araçlarını yol kenarları yerine BinBin veya belediye otoparklarına bırakmaya teşvik edecek uygulamaları da hayata geçirdik. Kullanıcılarımıza cihazlarını belirlenen alanlara park etmeleri halinde indirimler tanımlayarak, scooterlarımızın şehir hayatını kolaylaştıracak şekilde konumlandırılmasında kullanıcılarımızın aktif rol oynamasını sağlıyoruz.

Son olarak scooter sayısının belirlenen limitlerin çok üzerinde olması nedeniyle gündeme gelen Kadıköy Bölgesinde yasal olarak belirlenmiş toplam scooter sayısı dışında şirketimizin kotasına uygun olarak faaliyetlerimizi sürdürmekte, çevre ilçelerden kullanıcılarımızın sürüşleri sonucu bölgeye gelen scooter’ların dengelenmesi için kendi operasyon ekibimizle en hızlı şekilde çalıştığımızı belirtmek isteriz. Ancak tedbir aldığımızı kamuoyuna bildiririz.

Bulunduğumuz tüm şehirlerde günlük hayatı aksatmayacak, aksine kolaylaştıracak şekilde operasyonlarımızı yürütmek için tüm yetkililerle iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz.

Saygılarımızla,

Bin Bin

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

baglar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu