Yaşam

Bilim insanları tarih verdi: Everest Dağı’nın üç katı büyüklüğünde ve hızla Dünya’ya yaklaşıyor

Bilim insanları, ‘ şeytan‘ ve tahmini çapı 29 kilometreOlduğu düşünülen bir kuyruklu yıldız yeni bir Patlamaya maruz kalacağını açıkladı. Bilim insanları, çıplak gözle dahi görülebilmesi beklenen bu etkinin, önümüzdeki yıl Dünya’ya en yakın noktaya ulaştığında büyük bir ‘gösteri’ yaratmasını beklediklerine dikkat çekti.

12P/Pons-Brooksya da sadece 12P‘Şeytan’ ismi verilen kuyruklu yıldıza, boynuzları nedeniyle ‘şeytan’ lakabı takıldı. Şeytan boynuzlarıBenzer göründüğü için yerleştirildiği belirtiliyor.

gökbilimcilerson zamanlarda şeytanın kuyruklu yıldızında dört ayda ikinci kezBir patlama tespit etti. şehir büyüklüğündeGök cisminin çekirdeği, kriyomagma olarak bilinen buz, toz ve gaz karışımından oluşur ve merkezinde komaolarak bilinen ve son patlamadan sonra daha parlak parlamakbir başlangıç gaz bulutuile çevrili olduğu belirtiliyor.

Bilim adamları ayrıca kuyruklu yıldızın alışılmadık durumunun da olduğuna inanıyor Yıldız Savaşlarında Millennium Falcon Ayrıca uzay gemisine tuhaf bir benzerlik kazandırdığını da belirttiler. Kuyruklu yıldız 5 Ekim’de normalden çok daha yüksek bir parlaklık kazandığında tespit edildi.

Kuyruklu yıldızları kovalamak Astronomi Topluluğu(BAA), bu kuyruklu yıldızın bilinen adı 20 kriyovolkanik kuyruklu yıldızdan biri Öyle olduğunu söylüyor. Bu, yıldızın aktif bir buz volkanına sahip olduğu ve su, amonyak veya metan gibi şeyleri çok soğuk ortamlara püskürttüğü anlamına geliyor.

Yıldız şu anda Dünya’ya doğru ilerliyor olsa da bilim insanları, Dünya’nın yakınından geçeceği en erken tarihin 21 Nisan 2024 olacağını belirtiyor. Çıplak gözle görülebilen kuyruklu yıldız, hâlâ Dünya’dan 232 milyon kilometre uzakta olacak.

ihsangazi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu