Haber

BAKAN VARANK’TAN TÜBİTAK BURSLULARINA SİGORTA İYİ NİYETİ

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK 1004 Programı Yüksek Teknoloji Platformu Deneyim Paylaşımı ve Tanıtım Töreni’ne katıldı. Bakan Varank, “Gerçekte hiçbir yerden maaş almadan, sadece bizim sağladığımız burslardan bizden burs alan araştırmacılarımızın isteğe bağlı sigortalarının bedelinin yüzde 50’sini TÜBİTAK olarak biz ödeyeceğiz.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK 1004 Programı Yüksek Teknoloji Platformu Deneyim Paylaşımı ve Tanıtım Töreni’ne katıldı. İstanbul Havalimanı TEKNOFEST alanında gerçekleşen törene TÜBİTAK Lideri Prof. Dr. Hasan Mandal, üyeler ve öğretim üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Lideri Mandal, proje hakkında bilgi vererek platformun değerine vurgu yaptı. Bakan Varank da törende katılımcılara hitap etti.

‘Dün 600 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladık’

Sanayi Bakanı Mustafa Varank, vatandaşların TEKNOFEST’e ilgisinin yoğun olduğunu belirterek, “Teknofest kapsamında etkinliği düzenliyoruz. Dayanılmaz bir TEKNOFEST. Dün 600 binden fazla ziyaretçiyi ağırladık. Bugün rekor kırmayı hedefliyoruz.” Rekor.Aslında toplantıya biraz geç kaldım.Yollar tıkandığı için motorcu arkadaşımızın sırtına binip buraya gelebildim.Bu coşku ve heyecanı burada yaşamanız da bizim için değerli. Bizimle birlikte öğrencilerinizin hangi aktiviteleri yaptıklarını, personel işini nasıl öğrendiklerini, milli teknoloji atılımına nasıl katkı sağlamaya çalıştıklarını heyecanla anlatıyoruz. TEKNOFEST’in hayırlı olmasını diliyoruz. Yarın 1 Mayıs tatil. TEKNOFEST’e devam edeceğiz. İstanbul’da 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızı ailece TEKNOFEST’e davet ediyoruz.”

“TÜRK ASIRINA KARŞI İLERLEMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Bakan Varank, ‘Türkiye’nin katma değerli yüksek teknolojide durduğunu söyleyenlere rağmen, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye’ye, yani Türk yüzyılı yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Elbette bu süreçte herkesin kritik bir rolü var. TÜBİTAK, Türkiye’nin Ulusal Araştırma Kurumu olarak omuzlarındaki en ağır rollerden birine sahiptir. Enstitüleri ile derin bilimsel araştırmalar yaparak, teknolojik gelişmeleri destekleyerek ve yenilikçiliği teşvik ederek ülkemizin bilim ve teknoloji alanında rekabet edebilirliğine ciddi katkılar sağlamaktadır. Bugün bizleri bir araya getiren 1004 programı, TÜBİTAK’ın ülkemizin yüksek teknoloji üretim kabiliyetlerini artıracak aktif destek programlarından biridir. 1004 programı ile kamu, sanayi ve akademiden paydaşları bir araya getiriyor, birebir amaçlar doğrultusunda işbirliği yapmalarını teşvik ediyoruz. Onlara liderlik etmeye çalışıyoruz. Yüksek teknolojili ithal işler yerine, uluslararası pazarlarda rekabet edebilecek yerli işlerin teknoloji platformları aracılığıyla geliştirilmesini sağlıyoruz.”

“TÜBİTAK’TAN BURS ALANLARA SİGORTA ÜCRETİNİN YARISINI TÜBİTAK ÖDEYECEK”

TÜBİTAK’tan burs alanların sigortalarının yüzde 50’sini ödeyeceklerinin müjdesini veren Varank, “Yüksek teknolojinin lokomotifi insan kaynakları ile ilgili değerli bir mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum. şu anda bir kurumda çalışmadan bizden burs alan doktora ve doktora sonrası araştırmacılar karşılaştığımızda hep ‘Sayın Bakanım biz sizden burs alıyoruz, ciddi çalışmalar yapıyoruz ama sigortamız başlamıyor. “Buna da bir çözüm bulabilir misiniz” dediler, arkadaşlarımızla oturup çözüm geliştirdik. Bundan sonra araştırmacılarımızın isteğe bağlı sigortalarının yüzde 50’sini TÜBİTAK olarak biz ödeyeceğiz, Bizden burs alıp sadece bizim verdiğimiz burslarla geçimini sağlayan, fiilen hiçbir yerden maaş almayan, bu sayede arkadaşlarımız emeklilik yolunda bir nebze de olsa katkıda bulunacak, biz de katkı sağlamış olacağız. Böylece bizden her zaman talep ettikleri emeklilik süreçleri başlamış olacak. Hayırlı olsun diyoruz.”

“TÜRKİYE’NİN AŞISINI LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN GÜÇLERİYLE GELİŞTİRDİK”

Bakan Varank, “Önümüzdeki dönemde TEKNOFEST atölyeleri kuracağız. Türkiye’nin her yerinde takımlarını kurmak, teknoloji yarışmalarında çalışmak isteyen gençlerimiz için ortak altyapılar kuracağız. Gelin burada beraber olalım. Bakın ne kadar çalışkan olduğunu biliyoruz. lisans öğrencileri burada.Pandemi döneminde lisans öğrencileri.En seçkin araştırma projelerine öğrencileri dahil ettik.Lisans öğrencilerinin emeği ile Türkiye’nin aşısını geliştirdik.Bu desteği vermeye devam edeceğiz.Sizler gençlerimize ufuk oluyorsunuz. lisans seviyesindeki arkadaşlar yol gösterirseniz genç nesillerimiz çok daha başarılı karşımıza çıkacak buradan yeni aziz sancarlar çıkacak selçuk bayraktarlar çıkacak biz buna gönülden inanıyoruz yeterki birlikte çalışalım beraber olalım Ay-yıldızlı kızıl bayrağımıza birlikte hizmet edelim” dedi.

İLK 3 GÜNDE 925.000 KİŞİ ZİYARET ETTİ

TEKNOFEST 2023’ü üçüncü gününde 925 bin 437 kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

haber-kumru.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu