Haber

Adana’da öğrenci yurdunun güvenlik görevlisi öldürüldü

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesinde erkek öğrenci yurdunun güvenlik görevlisini döverek ve bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan iki sanığın, “Adalet suçundan” 24’er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. “Haksız provokasyon altında kasten öldürme”.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Cihad A. ile kayınbiraderi Erhan Ü. Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilgi Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşma salonunda mağdur Gökhan Şahin’in annesi Emine ve babası Mustafa Şahin ile tarafların avukatları hazır bulundu.

Hakkındaki iddiaların hatırlatılması üzerine savunması alınan sanık Cihad A., olayda kendisinin de yaralandığını söyledi.

Diğer sanık ise Erhan Ü. Olay günü Gökhan Şahin’i öldürmek gibi bir niyetlerinin olmadığını savunan, “Gökhan Şahin’in olay yerinde bize ‘Erkeksen gel’ diye seslenmesiyle olay bu yönde gelişti. Ben de ona vurdum. Muştayla. Ben zaten ona ulaşmaya çalışıyordum. O gün Cihad A. alkol almıştı. Ben alkol almadım.” “Cihad A., aracı benim kullandığım için Gökhan Şahin’in çalıştığı yurda gitmemizi söyledi.” İfadelerini kullandı.

Mağdurun babası müşteki Mustafa Şahin, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti.

Mustafa Şahin, “Bir ay boyunca evimi takip ettiler. Arabayla evimin önünden geçerken Erhan Ü. ve Cihad A.’yı gördüm. Onlar da oğlumun işyerine gidip geliyorlardı. Hatta arabanın içinden geçiyorlardı. Tehdit eder gibi başlarını sallıyorlar. Sanıklar oğlumu kasten öldürdüler. Şikayette bulunuyorum. Cezalandırılmak istiyorlar. Talep ediyorum.” söz konusu.

Cumhuriyet savcısı ise belgedeki delillerin mevcut durumu, sanıklara isnat edilen suçun mahiyeti ve mahiyeti dikkate alınarak bu aşamada adli kontrol tedbirinin yetersiz olduğu, Tutuklama tedbirinin orantılı olması nedeniyle sanıkların mevcut durumunun devamına ve eksik hususların giderilmesine karar verildi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına ve eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Etkinlik

Gültepe Mahallesi’ndeki öğrenci yurdunun bahçesinde, 6 Haziran’da tartıştığı güvenlik görevlisi Gökhan Şahin (32), Cihad A. (34) ve eniştesi Erhan Ü. (34) tarafından dövüldü ve bıçaklandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası Şahin, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gözaltına alınan şüpheliler Cihad A. ve Erhan Ü. 8 Haziran’da tutuklandı.

haber-diyadin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu